19/06/2021 19/06/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθησαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Διαμιανού, και εν συνεχεία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, Αρχιερατικό Επίτροπο...
19 Ιουνίου, 2021 - 15:46

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθησαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Διαμιανού, και εν συνεχεία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο Δελατόλα, τους ιερείς των όμορων Ενοριών και τους ιερείς του Ναού, τέλεσε προ των θυρών τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων και κατόπιν στον νέο Ιερό Ναό, τον Εσπερινό της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως. Πρό της Απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιλογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Παχόγλου, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, και αναφέρθηκε στην Ιστορία του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως “Η ενορία της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων ιδρύθηκε το 1988 με προεδρικό διάταγμα ύστερα από παραχώρηση, της κυριάρχου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης του ως τότε Ιερού Μετοχίου της Αγίας Μαρίνης. Μέχρι τότε υπήρχε μόνο το γραφικό παλιό Εκκλησάκι, περιστοιχισμένο από τα χαρακτηριστικά ψηλά Κυπαρίσσια. η ταχεία ανάπτυξη της περιοχής όμως, δημιούργησε την αναγκή ιδρύσεως Ενορίας. Η παραχώρηση έγινε κατόπιν αιτήματος των ευσεβών χριστιανών της περιοχής.Το 2004 κατεδαφίστηκε το μικρό Εκκλησάκι καθώς δεν πληρούσε τις στατικές προϋποθέσεις και ξεκίνησε η ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού. Ενώπιον μας υψώνεται η όμορφη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνης, Ο πρώτος Ιερός Ναός στην πόλη Μελισσίων επί της δεκαετούς και πλέον καρποφόρου Αρχιερατείας Σας. Καρπός της πρόνοιας Σας Σεβασμιότατε και της έμπρακτης πίστεως των χριστιανών της περιοχής των Μελισσίων. Αυτός ο Ναός κτίστηκε κατά την διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της διετούς πλέον πανδημίας με κόπους και θυσίες.”

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του, αφού τόνισε την μεγάλη σημασία της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως, εξήρε το έργο που επιτελεί ο π. Νικόδημος στην Αγία Μαρίνα Μελισσίων, καθώς και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε στα δύσκολα αυτά χρόνια, ώστε να καταφέρει να αποπερατώσει, με την συμβολή και την βοήθεια των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Δωρητών και Ευγεργετών και όλων των Ενοριτών, τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων