15/07/2020 15/07/2020 Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στο Πολυδένδρι Αττικής η ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, η οποία το 1917 λύτρωσε το χωριό από την λοιμική ασθένεια της ευλογιάς. Την παραμονή της εορτής, 14 Ιουλίου ε.ε., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, με...
15 Ιουλίου, 2020 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 12:06

Το θαύμα της Αγίας Βαρβάρας γιορτάστηκε στο Πολυδένδρι

Διαδώστε:
Το θαύμα της Αγίας Βαρβάρας γιορτάστηκε στο Πολυδένδρι

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στο Πολυδένδρι Αττικής η ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, η οποία το 1917 λύτρωσε το χωριό από την λοιμική ασθένεια της ευλογιάς.

Την παραμονή της εορτής, 14 Ιουλίου ε.ε., ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής. Κάτοικοι του οικισμού αλλά και των γύρω περιοχών προσήλθαν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αθληφόρου, να πάρουν την Χάρη της, να την ευχαριστήσουν για την λύτρωση που παρείχε τότε στους προγόνους τους, αλλά και για να την παρακαλέσουν και για τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος. Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας στους δρόμους του Πολυδενδρίου.

 

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πίστη που καλούμαστε να έχουμε όλοι οι πιστοί, ως ολοκληρωτική αφιέρωση και εμπιστοσύνη στον Πανάγαθο Θεό, αλλά και στα θαύματα που προέρχονται από την αληθινή και δυνατή πίστη, ένα από τα οποία είναι και το εορταζόμενο, το οποίο οφείλεται όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στο ότι οι πρόγονοί σας πίστεψαν ότι η Αγία θα μπορέσει να τους σώσει. Αυτή η πίστη ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε την αγάπη του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων