04/12/2022 04/12/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκαν οι χειροτονίες του αδελφού της Ιεράς Μονής Σινά Πορφυρίου (Παναγιώτου) Φραγκάκου. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε η ρασοφορία κατά την εόρτιο ημέρα της μνήμης του φερωνύμου Αγίου Πορφυρίου του Σιναίτου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του κεντρικού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σινά στην Αθήνα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης,...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 21:52

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Κηφισίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκαν οι χειροτονίες του αδελφού της Ιεράς Μονής Σινά Πορφυρίου (Παναγιώτου) Φραγκάκου.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε η ρασοφορία κατά την εόρτιο ημέρα της μνήμης του φερωνύμου Αγίου Πορφυρίου του Σιναίτου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του κεντρικού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σινά στην Αθήνα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ επικουρούντος του αναρρωνύοντος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Η εις Διάκονο χειροτονία τελέσθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στον περικαλλή και παμμεγέθη Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Δήμου Μεταμορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος. Συμμαρτύρησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραιθώ κ. Δαμιανός, Καθηγούμενος της Αυτονόμου Ι. Μονής Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά.

Η χειροτονία τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Περιστερίου κ. Γρηγορίου και Θεοφ. Επισκόπου Τολλιάρας κ. Προδρόμου.

Στην χειροτονία συμμετείχε πληθύς ιερού κλήρου και πλήθος πιστών που αναφώνησε με ενθουσιασμό το άξιος.

Στο τέλος ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος δέχθηκε ευχές και διένειμε το κέρασμα και το σχετικό αναμνηστικό τρίπτυχο.

 

  

Σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και προσευχής με πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού τελέσθηκε σήμερα η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Πορφυρίου Φραγκάκου από τον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Σε κλίμα ευλαβείας και κατανύξεως ο χειροτονούμενος προχειρίσθηκε Αρχιμανδρίτης από τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διένειμε το αντίδωρο, το κέρασμα και το αναμνηστικό τρίπτυχο και δέχθηκε τις ευχές όλων. Διορίστηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Άμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού ορίζεται εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Σινά εν Ελλάδι, παρά τω Επιτρόπω Αυτής.

Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος (Παναγιώτης) Φραγκάκος είναι πτυχιούχος του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., πτυχιούχος της Α.Ε.Α.Α. και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Παρακολούθησε το 1995 μεταπτυχιακό σεμινάριο στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Chambesy της Γενεύης. Υπηρέτησε (1995-2000) Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Ευδοκίμως υπηρέτησε ως Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (2000-3/2022) και με αίτησή του υπηρετεί από τον Απρίλιο του 2022 στην Ι. Μητρόπολη Κηφισίας.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραική Εκκλησία» και παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής σε αυτήν επί 15ετία. Εργάσθηκε ως παραγωγός καθημερινής πρωινής εκπομπής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συμμετείχε ως μέλος της συντακτικής επιτροπής του μηνιαίου περιοδικού «Πειραική Εκκλησία». Διετέλεσε Αρχηγός των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (1992-2015) και Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος αυτής.

Παραμένει από του έτους 1990 γραμματεύς εν Ελλάδι του Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού. Ασχολήθηκε με την μελέτη της Παλαιογραφίας στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης συμμετέχοντας σε επιστημονικές αποστολές στην Ελλάδα και εκτός αυτής. Διοργάνωσε ως υπεύθυνος πάμπολλα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Διδάσκει στα επιμορφωτικά σεμινάρια του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διετέλεσε εκλελεγμένο μέλος του Δ.Σ. του εν Αθήναις Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και του Δ.Σ. της εν Πειραιεί Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «Ο Λυτρωτής». Συνεδέθη πνευματικώς μετά του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου Γ΄ (Παπουτσοπούλου) και του μακαριστού Γέροντος Ανανίου Κουστένη. Χαρακτηρίζεται για την ευρυμάθειά του, την θεολογική παιδεία του και το εκκλησιαστικό του ήθος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων