19/06/2019 19/06/2019 Μετά την ολοκλήρωση της πλήρους ανακαίνισης της Τράπεζας και του Αρχονταρικίου, της Γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης. Την περίοδο αυτή ανακαινίζεται η κεντρική είσοδος της Μονής και η δεξιά πτέρυγα που θα διαμορφωθεί σε Εκθετήριο και κελιά δια τις μοναχές. Θα ακολουθήσει το Καθολικό...
19 Ιουνίου, 2019 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2019 - 14:32

Ανακαινίζεται η Ι. Μονή Παρθενώνος στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Ανακαινίζεται η Ι. Μονή Παρθενώνος στην Κίσαμο

Μετά την ολοκλήρωση της πλήρους ανακαίνισης της Τράπεζας και του Αρχονταρικίου, της Γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης.

Την περίοδο αυτή ανακαινίζεται η κεντρική είσοδος της Μονής και η δεξιά πτέρυγα που θα διαμορφωθεί σε Εκθετήριο και κελιά δια τις μοναχές. Θα ακολουθήσει το Καθολικό της Μονής. Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος:

«Μετά τον ισχυρό σεισμό του Οκτωβρίου του 2013 αρκετά από τα κτηριακά συγκροτήματα της Μονής υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν εις την εκπόνηση και έγκριση των αναγκαίων μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων/Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ως και από όλες τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Με την βοήθεια της Παναγίας και προσώπων που αγαπούν την Μονή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εις ότι αφορά το Αρχονταρίκι και την Τράπεζα της Μονής.

Καθώς η Ι. Μονή θα έχει την μεγάλη ευλογία και χαρά 3 Αυγούστου να υποδεχθεί αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, την Οποία θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ, ανακαινίζεται η κεντρική είσοδος της Μονής ως επίσης και το Καθολικό και η δεξιά πτέρυγα. Δια την πρόοδο των απαραίτητων και αναγκαίων αυτών εργασιών, εναποθέτουμε τις προσευχές και τις ελπίδες μας εις την Παναγία Μητέρα μας, εις την Οποία και είναι αφιερωμένη η Μονή, αφού η Ι. Μονή δεν διαθέτει ιδιαίτερα εισοδήματα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους που αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή, μοιράζονται την αγωνία μας και συμβάλλουν έμπρακτα και ουσιαστικά, επικαλούμενοι προς πάντας τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ανακοινώθηκε δε ειδικός Τραπεζικός λογαριασμός, επ΄ ονόματι της Μονής:  Alpha Bank (GR55 0140 6880 6880 0200 1000 031), εις  τον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να έλθουν αρωγοί, ενημερώνοντας σχετικώς την Ι. Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων