24/11/2022 25/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου διοργάνωσε αφιερωματική εκδήλωση για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της, με κεντρικό ομιλητή τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και Διευθυντή τοθ Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, με θέμα: «Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης. Προσεγγίσεις...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 4:26

Εκδήλωση για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στην Κίσαμο

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου διοργάνωσε αφιερωματική εκδήλωση για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της, με κεντρικό ομιλητή τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και Διευθυντή τοθ Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, με θέμα: «Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης. Προσεγγίσεις στην ασκητική του ζωή».

Ο ομιλητής, ο οποίος είναι και συγγραφέας βιβλίου αφιερωμένου στον Όσιο Εφραίμ, με τον τίτλο: «Έλα φως…», με τον χαρισματικό του λόγο αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή ασκητική μορφή των καιρών μας, τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, με αναφορά σε βιώματα και εμπειρίες, καθώς ο ίδιος έχει έλθει σε προσωπική επικοινωνία με πρόσωπα που συνδεόταν ο Όσιος, προσεγγίζοντας εμπειρικά την μορφή του, αναφέροντας: «Εκκλησία είναι να ζήσω και να μοιραστώ την εμπειρία μου. Μέσα στην Εκκλησία χρειάζεται να ζήσεις».

Μίλησε για την ταπείνωση και την υπακοή του Οσίου Εφραίμ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ταπείνωση είναι ο οπλισμός της ψυχής και αφοπλισμός της ο εγωισμός. Η χάρις της προσευχής μαζεύει τον άνθρωπο. Είμαστε παντού γι΄ αυτό δεν είμαστε πουθενά. Στεγνώσαμε πνευματικά. Διασπαστήκαμε. Μας διαφεύγει πως οι σχέσεις μας με τους άλλους δείχνουν την σχέση μας με τον Θεό. Πως όταν ο άνθρωπος ζήσει την αγάπη, γίνεται τέχνη. Πως είμαστε στην χούφτα του Θεού που είναι όλος αγάπη».

Ακολούθως παρουσίασε σύντομο βίντεο με τον Όσιο Εφραίμ να ομιλεί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, τον εκλεκτό ομιλητή «δια τον μεστό και βιωματικό του λόγο», σημειώνοντας πως: «Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, η μεγάλη αυτή ασκητική μορφή των καιρών μας, βεβαιώνει πως η αγιότητα δεν είναι υπόθεσις «του καιρού εκείνου», αλλά διαχρονική εμπειρία της ζωής της Εκκλησίας».

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, διανθίστηκε με επίκαιρους εκκλησιαστικούς Ύμνους που απέδωσε χορός Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της βραδιάς μετείχε αρκετός κόσμος, έχοντας την ευλογία να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα του Ευαγγελιστού Λουκά και του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

Το βιβλίο του π. Σπυρίδωνος δια τον Όσιο Εφραίμ υπήρχε διαθέσιμο. Τα ιερά λείψανα είχαν, επίσης, την ευλογία να προσκυνήσουν οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς ο π. Σπυρίδων, είχε την καλοσύνη μεταφοράς των στο Ίδρυμα, κατόπιν αιτήματος του Διοικητικού Διευθυντή Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη, μέσω του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τον Αιδ. Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων