06/05/2021 06/05/2021 Η σύναξη της ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Βηματαρίσσης εορτάστηκε εις τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κίσαμος), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός έχει την ευλογία να φιλοξενεί πιστό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης, το οποίο κόμισε προ ετών, ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης...
06 Μαΐου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 16:04

Εορτάστηκε η Παναγία Βηματάρισσα στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Παναγία Βηματάρισσα στην Κίσαμο

Η σύναξη της ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Βηματαρίσσης εορτάστηκε εις τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κίσαμος), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός έχει την ευλογία να φιλοξενεί πιστό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης, το οποίο κόμισε προ ετών, ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, προς διηνεκή ευλογία και αγιασμό του τόπου και των ανθρώπων του, καθώς η θαυματουργός Εικόνα ευρίσκεται ενθρονισμένη εντός του ιερού του Καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

 

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Ζώντας την ανεκλάλητη χαρά της ανατολής του Ανεσπέρου Φωτός εκ του Κενού Μνημείου, υψώνουμε χείρες ικέτιδες ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, πιστό αντίγραφο εκ της Οποίας είναι τεθησαυρισμένο εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό. Ουράνια και διηνεκή ευλογία μας δροσίζει με την Θεομητορική αύρα του ακριβούς αποτυπώματος Της.

Μνημονεύουμε το θαύμα της 70ετούς παραμονής της θαυματουργού Εικόνος εντός πηγαδίου με την ακοίμητη λαμπάδα να παραμένει καιομένη 70 έτη επί της επιφανείας του ύδατος. Φανέρωση, για πολλοστή φορά, της μητρικής παρρησίας της Θεοτόκου στο να μεσιτεύσει για τις αμαρτίες των ανθρώπων προς τον Υιό και Θεό Της και οι σωτήριες πρεσβείες Της, με τις οποίες απαλλάσσονται από τα δεινά για το πλήθος των αμαρτιών τους.

Ευχαριστιακά, μνημονεύουμε τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την περί αυτόν Αδελφότητα, δια την μόνιμη και διηνεκή ευλογία του ιερού αυτού αποτυπώματος, καθώς οι Ιερές Παρακλήσεις που τελούνται καθ΄ εκάστη Δευτέρα ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης και η μνημόνευσης του πλήθους των ονομάτων υπέρ υγείας, φωτισμού και βοηθείας αποτελούν σημείο αναφοράς και τόπο αναπαύσεως πλήθους αδελφών μας· ανακουφίζουν τον πόνο, παρηγορούν και στηρίζουν τον καθ΄ ημέρα δοκιμαζόμενο βίο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων