15/04/2019 15/04/2019 Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μ. Σαρασοστής τελέστηκε εις στην  Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Ιατρού, Θεολόγου και Ιεραποστόλου, ο οποίο μίλησε με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος». Ο εκλεκτός...
15 Απριλίου, 2019 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 9:47

“Παράδεισος είναι να μπορείς να βλέπεις τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Παράδεισος είναι να μπορείς να βλέπεις τον Χριστό”

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μ. Σαρασοστής τελέστηκε εις στην  Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Ιατρού, Θεολόγου και Ιεραποστόλου, ο οποίο μίλησε με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος».

Ο εκλεκτός ομιλητής, με το χάρισμα του λόγου που τον διακρίνει, ομίλησε περί των μεγάλων και μοναδικών γεγονότων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με αναφορά εις την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και τους Πατέρες της Εκκλησίας και ερμήνευσε πλήθος συμβολισμών της Μεγάλης Εβδομάδος. Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η φαντασία έβγαλε τον άνθρωπο από το παράδεισο. Χρειάζεται να ζεις την πραγματικότητα. Όταν πάψεις να κοιτάς τον Χριστό, τότε θυμάσαι τις ανάγκες σου. Κόλαση είναι να μην μπορείς να κοιτάξεις τα  μάτια του Χριστού και παράδεισος να μπορείς να βλέπεις τον Χριστό.

Στον παράδεισο θα πας με τον χαρακτήρα σου, μεταποιούμενος. Θα αγιασθεί ο χαρακτήρας σου και θα πας στον παράδεισο. Για να αποκτηθεί η θεωρία χρειάζονται ποταμοί αιμάτων και προσευχής.», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο δια την έλευση του σημειώνοντας: «Καλούμεθα τις άγιες ημέρες που εγγίζουν να γευθούμε την γλυκύτητα της Ανάστασης που νικά τον θάνατο. Καλούμεθα να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς σταυρό δεν μπορεί να αναπνεύσει η καρδιάς μας, δεν μπορεί να γευθεί την χαρά του παραδείσου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προτρέποντας το πυκνό εκκλησίασμα, το οποίο είχε από νωρίς κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, όπως βιώσει τα μοναδικά γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ευχόμενος Καλή Ανάσταση. Εις όλο το εκκλησίασμα δώθηκε, ως ευλογία, αντιδωροθήκη, εργόχειρο της Γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων