15/02/2023 15/02/2023 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου Οικήματος της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, με την συμμετοχή όλων των, εν ενεργεία, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τους Κληρικούς της Μητροπόλεως «στο σπίτι τους», δοξάζοντας τον Θεό και εκφράζοντας την πολύ και μεγάλη χαρά του δια το γεγονός...
15 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:28

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου Οικήματος της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, με την συμμετοχή όλων των, εν ενεργεία, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τους Κληρικούς της Μητροπόλεως «στο σπίτι τους», δοξάζοντας τον Θεό και εκφράζοντας την πολύ και μεγάλη χαρά του δια το γεγονός «της φανέρωσης της αλήθειας και της αποκατάστασης της δικαιοσύνης αναφορικά με τους δύο αδελφούς Κληρικούς μας οι οποίοι επί ένα έτος δοκιμάστηκαν σκληρά, αλλά άντεξαν», καλωσορίζοντας τους και πάλι στην «ιερατική οικογένεια».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επί θύραις περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως και στο πως χρειάζεται ο Κληρικός να βιώνει την περίοδο αυτή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «… Καταρτισμός χωρίς έλεγχο του εαυτού μας και των λογισμών μας, χωρίς πνευματικό κόπο και χωρίς επίγνωση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα πάθη στην καρδιά δεν υπάρχει. Η παρατήρηση του εαυτού μας, σε συνδυασμό με την διαρκή βίωση του Αποστολικού λόγου ότι «ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τα αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν επουρανίοις» (Εφεσ. 6,12), αποτελούν βασική προϋπόθεση για τον πνευματικό μας αγώνα στην πορεία μας προς το Πάσχα. …. Η ζωή μας, η μαρτυρία μας, η κληρική μας διακονία καλείται να φανερώνει και να αποκαλύπτει την παρουσία του Θεού στον κόσμο, το δε προκείμενο της περιόδου «μη αποστρέψεις το πρόσωπο σου από του παιδός σου», χρειάζεται να είναι και να γίνει η προσευχή όλων μας, όχι μόνον στα χείλη αλλά, κυρίως, στην καρδιά. Καλούμαστε, όλοι μας ανεξαιρέτως, τα έργα μας, η ζωή μας, οι πράξεις μας, το παράδειγμα μας, η βιωτή μας στο σύνολο της, να γίνουν αιτία δοξασμού του Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος στον πλούτο των Ιερών Ακολουθιών της περιόδου, την σημασία τους και την ανάγκη βίωσης τους, σύμφωνα και με τον λόγο του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος ερωτώμενος από ένα μοναχό «Γέροντα τί να σκέφτομαι την Σαρακοστή»; απάντησε: «Το Πάθος, την θυσία του Χριστού να σκέφτεσαι».

Ακολούθως διανεμήθηκαν εις τους Ιερείς: η Εγκύκλιος της Μεγάλης Σαρακοστής, το Πρόγραμμα Ποιμαντικών Επισκέψεων του Σεβασμιώτατου, το Πρόγραμμα των Κατανυκτικών Εσπερινών, ως και Εγκύκλιο Σημείωμα με αναλυτικές οδηγίες που αφορούν τα της αρχομένης περιόδου. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί ποιμαντικών και διοικητικών θεμάτων, αφορώντα την εύρυθμη λειτουργία των Ενοριών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων