16/08/2022 16/08/2022 Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές, ξεπέρασαν τις εξήντα χιλιάδες (60.000), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι οποίοι το εόρτιο τριήμερο της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσκύνησαν τις δύο πανηγυρίζουσες ιστορικές Ιερές Μονές της Κισάμου. Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι, και την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης. Υπομονετικά και περισσότερο από...
16 Αυγούστου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 13:29

Κοσμοπλημμύρα στις Παναγίες της Κισάμου

Διαδώστε:
Κοσμοπλημμύρα στις Παναγίες της Κισάμου

Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές, ξεπέρασαν τις εξήντα χιλιάδες (60.000), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι οποίοι το εόρτιο τριήμερο της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσκύνησαν τις δύο πανηγυρίζουσες ιστορικές Ιερές Μονές της Κισάμου. Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι, και την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης.

Υπομονετικά και περισσότερο από 1,5 ώρα ανέμεναν έως ότου προσεγγίσουν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, η δε αναμονή από την είσοδο τους εις την Μονή έως την Εικόνα ξεπερνούσε την μισή ώρα.

Χιλιάδες και οι προσερχόμενοι στην Θεία Ευχαριστία καθώς κοινωνούσαν από 3 Άγια Ποτήρια περισσότερη από 45 λεπτά της ώρας. Λόγω δε της πληρότητας των χώρων στάθμευσης τα αυτοκίνητα σταματούσαν σε απόσταση περισσότερη των 5 χλμ. και τα πλήθη των προσκυνητών πεζοπορώντας προσέγγιζαν, ιδιαίτερα την Ι.Πατριαρχική Μονή Γωνιάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, το πρωί της παραμονής, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης, του δε εόρτιου Εσπερινού, της Ιεράς Αγρυπνίας και του μεθεορτίου Εσπερινού προεξήρχε εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις την Ι.Πατριαρχική Μονή Γωνιάς προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, «καθώς παρά το φόρτο των πολλών Ποιμαντικών του υποχρεώσεων, χαρίζει την χαρά της ευλογητής παρουσίας του ως προεστώς της Λειτουργικής Συνάξεως», ανέφερε: «Κουρασμένοι στρατοκόποι της ζωής, μαζί με όλους εσάς αδελφοί συμπροσκυνητές που κατά χιλιάδες κατακλύζετε τις μέρες αυτές τις ιστορικές Μονές της Κισάμου που εορτάζουν την μεγάλη εορτή της Μάνας μας Παναγίας, σέρνοντας τα βήματα μας στο λιοπύρι της ζωής, βρεθήκαμε στο σπίτι της Παναγίας μας για να ζήσουμε ξανά το θαύμα της συνάντησης μαζί Της.

Θαύμα που, μυστικώ το τρόπω, συντελείται στις ψυχές και τις καρδιές μας. Ας ζήσουμε αυτό το θαύμα.

Το θαύμα της παρουσίας Της στην ζωή μας για να λυτρωθούμε από «τον ψυχικό μας τάραχο», για να μας χαρίσει η γλυκιά μας Παναγία, το πέρασμα στην αγέραστη ζωή της αιωνιότητας• χαρά στον πόνο μας, ελπίδα στην απελπισία μας, ηλιαχτίδα στους χειμώνες μας, λύτρωση στην αιχμαλωσία μας», δίδοντας τον λόγο εις τον προεξάρχοντα Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος εις τον μεστό και θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε εις το πρόσωπο της Παναγίας ως «Μητέρα της ζωής», σημειώνοντας: «Η Θεοτόκος Μαρία, ως άλλους Αποστόλους εκ περάτων, συνήγαγε σήμερα πάντας ημάς σε τούτο το ιστορικό Πατριαρχικό Μοναστήρι Της δια να καταθέσουμε ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Της και της γλυκιάς μορφής Της, ευχές, ικεσίες, δεήσεις, δάκρυα και ευχαριστίες.

Μητέρα της ζωής η Υπεραγία Θεοτόκος καθώς, ως νέα Εύα, χαρίζει ζωή στον άνθρωπο, ξεκλειδώνει και πάλι τις πύλες του Παραδείσου και δίδει στον κόσμο και τον άνθρωπο την δυνατότητα να γευθεί την χαρά του Παραδείσου και να νικήσει τον θάνατο. Σε Εκείνην ας εναποθέτουμε την ελπίδα μας, τους πόνους και τις αγωνίες μας, με την βεβαιότητα ότι η ζωή μας θα ξαναβρεί το χαμένο της παράδεισο», κατέληξε ο προεξάρχων Ιεράρχης.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία κ. Ιάκωβο Χονδράκη, ο οποίος είχε οργανώσει την εξέδρα όπου έγιναν οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες του διημέρου ως και όλες τις λοιπές παροχές (εξωτερικά κλιματιστικά, φωτισμός, διαχωριστικά, καρέκλες, χαλιά, κ.α.), αναφέροντας: «Καρδιακά ευχαριστούμε τον αγαπητό μας κ. Ιάκωβο Χονδράκη, εκλεκτό αρωγό και συνοδίτη της Εκκλησίας, οποίος με περισσή προθυμία ανταποκρίνεται εις τα κατά καιρούς αιτήματα μας, ευχόμενοι ολόψυχα πλουσιοπάροχη την ευλογία της Παναγίας στην ζωή και την οικογένεια του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων