20/05/2022 20/05/2022 Σε έναν από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Ιερός Ναός χτίστηκε 6 αιώνα και είναι γνωστός ως Ροτόντα, Επισκοπής Κισάμου, μοναδικός στην Κρήτη, ο οποίος υπήρξε και έδρα του Αγίου...
20 Μαΐου, 2022 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 22:19

Μνήμη Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Μνήμη Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου

Σε έναν από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Ιερός Ναός χτίστηκε 6 αιώνα και είναι γνωστός ως Ροτόντα, Επισκοπής Κισάμου, μοναδικός στην Κρήτη, ο οποίος υπήρξε και έδρα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στον μάρτυρα Επίσκοπο Μελχισεδέκ (1818-1821), όπου και απαγχονίστηκε με φρικτά βασανιστήρια, ως και τον ιεροδιάκονο του, Καλλίνικο τον Βεροιέα, ο οποίος και αυτός, τελεύτησε με τρόπο μαρτυρικό, σημειώνοντας: «Ο τόπος τούτος, ιερός και άγιος, καθώς υπήρξε έδρα ενός μεγάλου μάρτυρα της πίστεως μας, του αγίου Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου, ο οποίος μετά του ιεροδιακόνου του Καλλινίκου του Βεροιέως, μαρτύρησαν για του «Χριστού την πίστη», καλεί όλους μας σε περισυλλογή, εγρήγορση και πνευματική αφύπνιση, καθώς η ιερά παρακαταθήκη του μαρτυρίου Του, αποτελεί όχι μόνον φωτεινό οδοδείκτη τρόπου και στάσης ζωής, αλλά, επιπροσθέτως, χρέος και ευθύνη διαφύλαξης της πολύτιμης αυτής κληρονομιάς και παράδοσης της στις νεώτερες γενεές».

«Αλήθεια, σκεφτήκαμε ποτέ αδελφοί, τι θα παραδώσουμε στις επερχόμενες γενεές; Πως γαλουχείται και τρέφεται η κοινωνία του σήμερα και του αύριο του τόπου και της Πατρίδας μας; Με τα νάματα που έθρεψαν και άνδρωσαν τον άγιο Μελχισεδέκ η μήπως με τα… «ξυλοκέρατα» των καιρών μας που στόχο έχουν την απογύμνωση της ψυχής και της ζωής του ανθρώπου;», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων