19/11/2022 19/11/2022 Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος συμμετείχε στον εξωραϊσμό του προαύλειου χώρου της Ιεράς Μονής Παρθενώνος φυτεύοντας αλιτάνες. Η Ιερά Μονή ανακαινίσθηκε πρόσφατα και τώρα εξωραϊζεται ο προαύλειος χώρος της . Απευθυνόμενος στη Γερόντισσα και Καθηγουμένη Μαρκέλλα είπε:  «Η Παναγία Μητέρα μας, εις την Οποία είναι αφιερωμένη η Ι. Μονή οικονομήσει τόσο δια την...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 13:30

Ο Κισάμου και Σελίνου φυτεύει λουλούδια στην Ι.Μ Παρθενώνος

Διαδώστε:
Ο Κισάμου και Σελίνου φυτεύει λουλούδια στην Ι.Μ Παρθενώνος

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος συμμετείχε στον εξωραϊσμό του προαύλειου χώρου της Ιεράς Μονής Παρθενώνος φυτεύοντας αλιτάνες.

Η Ιερά Μονή ανακαινίσθηκε πρόσφατα και τώρα εξωραϊζεται ο προαύλειος χώρος της . Απευθυνόμενος στη Γερόντισσα και Καθηγουμένη Μαρκέλλα είπε:  «Η Παναγία Μητέρα μας, εις την Οποία είναι αφιερωμένη η Ι. Μονή οικονομήσει τόσο δια την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών εργασιών της Μονής, όσο και, κυρίως, δια την συνέχιση της διαιώνισης της Μοναστικής Αδελφότητας”, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την Γερόντισσα Μαρκέλλα και την περί αυτής Αδελφότητα “δια την αθόρυβη αλλά ουσιαστική μαρτυρία και διακονία τους, αυτή της προσευχής και της πνευματικής αρωγής του πλήθους των προσώπων που ανακουφίζονται και παραμυθούνται εις την Μονή”.

Η Ιερά Μονή Παρθενώνος Κισάμου (Ζωοδόχου Πηγής), ιδρύθηκε από τον Επίσκοπο Κισάμου & Σελίνου Άνθιμο Λελεδάκη το 1905-1910. Ανακαινίστηκε το διάστημα 1962-1965, από τον Επίσκοπο Ειρηναίο Γαλανάκη.

Η Ι.Μ. Παρθενώνος φιλοξένησε:

Α) Την Αστική Σχολή Θηλέων, στην οποία φοιτούσαν μαθήτριες της περιοχής Καστελλίου μετά τις σπουδές τους στο Δημοτικό.

Β) Τη νεοϊδρυθείσα Σχολή Κωφαλάλων, (μοναδική τότε σε ολόκληρη την Κρήτη).

Γ) Τάφους των Επισκόπων. Στη δεξιά πλευρά του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, υπάρχουν οι τάφοι των αοιδίμων Επισκόπων Δωροθέου Κλωνάρη και Ανθίμου Λελεδάκη και στην αριστερή του πλευρά οι τάφοι των Χρυσοστόμου Αγγελιδάκη και Ευδοκίμου Συγγελάκη.

Σήμερα εγκαταβιούν σ’αυτήν 10 μοναχές, εκ των οποίων 4 Ρουμάνες, οι οποίες παράλληλα με την προσευχή ασχολούνται με την αγιογραφία και την χειροτεχνία. Ηγουμένη είναι η μοναχή Μαρκέλλα Δαμιανάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων