20/09/2021 20/09/2021 Κατά την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του Πατμίου, του νέου ασκητού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στο Ι. Μετόχιον (Τιμίου Σταυρού, Ταυρωνίτης), της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, Πάτμου. Αναφερόμενος στον «μεγάλο ασκητή των καιρών μας», όπως ονόμασε τον Όσιο Αμφιλόχιο σημείωσε: «Κορωνίδα των...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2021 - 19:11

Ο Μητροπολίτης Κισάμου για τον μεγάλο ασκητή Όσιο Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κισάμου για τον μεγάλο ασκητή Όσιο Αμφιλόχιο

Κατά την εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του Πατμίου, του νέου ασκητού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στο Ι. Μετόχιον (Τιμίου Σταυρού, Ταυρωνίτης), της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, Πάτμου.

Αναφερόμενος στον «μεγάλο ασκητή των καιρών μας», όπως ονόμασε τον Όσιο Αμφιλόχιο σημείωσε: «Κορωνίδα των αρετών του οσίου πατρός η αγάπη. Η αγαπώσα τον Κύριο και τον άνθρωπο καρδία του μοιραζόταν και παραδιδόταν, άνευ όρων και ορίων, για την αγάπη του Χριστού και την διακονία του πλάσματος Του, του ανθρώπου.

«Η αγάπη είναι η γέφυρα του Ουρανού, χωρίς αγάπη στην σκέψη και την καρδιά τα πάντα είναι νεκρά», έλεγε ο ίδιος, κάνοντας πράξη τον λόγο του. Το φωτεινό του παράδειγμα, θυσιαστικής αγάπης και έως εσχάτων προσφοράς, μιας αγάπης που προσφερόταν απλόχερα ακόμα και σε πρόσωπα που τον συκοφάντησαν και έγιναν αιτία εξορίας του και κακουχιών, καθώς γινόταν τα πάντα τοις πάσι, αναλώνοντας τον εαυτό του και οικονομώντας όλους εκείνους που αναζητούσαν κοντά του στήριγμα, παρηγοριά και καταφυγή (μοναστικές κοινότητες, ιεραποστόλους, κληρικούς και λαϊκούς)».

«Ιερά παρακαταθήκη όχι μόνο δια τα πνευματικά του παιδιά, ανά την οικουμένη, αλλά και δι΄ όλους εμάς που στους αφιλάνθρωπους καιρούς μας αναζητούμε πνευματική αναψυχή και παρηγοριά», κατέληξε ο Επίσκοπος.

Αναφέρθηκε, επίσης, με λόγους ευχαριστιακούς, στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Ευαγγελισμού, Γερόντισσα Χριστονύμφη, και την ευλογία προσφοράς τεμάχιου Ι. Λειψάνου του Οσίου Αμφιλόχιου, το οποίο στο διηνεκές θα ευλογεί «το Ι. Μετόχιο, τον τόπο και τους ανθρώπους του», ως επίσης και εις την μακαριστή Θεονύμφη μοναχή, η οποία και δημιούργησε το μετόχι του Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων