06/10/2022 06/10/2022 Τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. Λευτέρης Κοπάσης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει, στο πρόσωπο του Προέδρου του Ο.Α.Κ. Α.Ε., τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, καλωσορίζοντάς τον με θέρμη και ευχαριστώντας για την επίσκεψη. «Η συμβολή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, πολύτιμη και ουσιαστική,...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 15:53

Ο Μητροπολίτης Κισάμου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κισάμου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. Λευτέρης Κοπάσης. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει, στο πρόσωπο του Προέδρου του Ο.Α.Κ. Α.Ε., τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, καλωσορίζοντάς τον με θέρμη και ευχαριστώντας για την επίσκεψη.

«Η συμβολή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, πολύτιμη και ουσιαστική, στην προσπάθεια ανακαίνισης της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης ως και της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος. Ευχαριστούμε θερμά το έμπειρα και άξια στελέχη του Οργανισμού ως και την Τεχνική του Υπηρεσία, καθώς χωρίς την πολύτιμη αυτή αρωγή και συνεισφορά τα ανακαινιστικά αυτά έργα δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ενημέρωσε τον κ. Κοπάση για την ολοκλήρωση των μελετών του Βυζαντινού Μουσείου που θα δημιουργηθεί στην έδρα της Μητροπόλεως, το Καστέλι, και θα φέρει το όνομα του μεγάλου δωρητή της ιδιοκτησίας Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη, Καθηγητή, Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, ζητώντας την αρωγή του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. Α.Ε. εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής, ενημερώνοντας τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο ότι προκηρύχθηκε και κατοχυρώθηκε σε εργολάβο το έργο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξης 633.359,14€ έργο το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και επίσης ότι, τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης έργου αναστηλωτικών εργασιών της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, προϋπολογισμού 200.000,00€, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Κρήτης. Επιπροσθέτως ο κ. Κοπάσης δήλωσε την στήριξη του Ο.Α.Κ. Α.Ε. στις προσπάθειες της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου που αφορούν αρμοδιότητες του Οργανισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων