01/04/2019 01/04/2019  Τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της περιόδου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου, Εφημερίου Ι. Ν. Αγ. Λουκά Θηβών, με θέμα: «Ο Σταυρός του Θεανθρώπου στην ζωή του ανθρώπου». Ο ομιλητής με λόγο μεστό, ουσιαστικό,...
01 Απριλίου, 2019 - 10:15

«Ο Σταυρός του Θεανθρώπου στην ζωή του ανθρώπου»

Διαδώστε:
«Ο Σταυρός του Θεανθρώπου στην ζωή του ανθρώπου»

 Τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της περιόδου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου, Εφημερίου Ι. Ν. Αγ. Λουκά Θηβών, με θέμα: «Ο Σταυρός του Θεανθρώπου στην ζωή του ανθρώπου».

Ο ομιλητής με λόγο μεστό, ουσιαστικό, απλό, κατανοητό και βαθυστόχαστο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες αναφέρθηκε εις το μυστήριο του Σταυρού. «Ο Σταυρός, ανέφερε ο εκλεκτός ομιλητής, είναι θέση και τρόπος ζωής. Κατάσταση που σώζει. Είναι ένα ύψος. Το ύψος της αγάπης που σε οδηγεί στο βάθος. Είναι πόνος που θεραπεύει. Ο σταυρωμένος άνθρωπος σέβεται το πρόσωπο, γίνεται λειτουργός του προσώπου.

Με τον σταυρό το αδιέξοδο του ανθρώπου γίνεται διέξοδο του Θεού. Είναι οδύνη και τραγωδία το κατέβασμα από τον Σταυρό, σηματοδοτεί την κόλαση μου, καθώς κατεβαίνοντας ο άνθρωπος από τον Σταυρό χάνει και τον Θεό και τον άνθρωπο», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή σημειώνοντας: «Η δύναμη της αγάπης του Θεού πραγματώνεται δια του Σταυρού.

Εκεί όπου όλα μοιάζει να τελειώνουν και να νικά το σκοτάδι το φως, εκεί όπου ακόμα και οι μαθητές του Κυρίου κλονίζονται και αμφισβητούν, εκεί όπου οι σταυρωτές πανηγύριζαν τον θρίαμβο του μίσους, εκεί επί του Σταυρού και δια του Σταυρού ανασταίνεται η ζωή, νικά η αγάπη, θριαμβεύει το φως, και διαλύονται τα δεσμά, οι αλυσίδες της αβύσσου και του σκότους. Αυτής της Σταυρωμένης αγάπης καλούμεθα όλοι να γίνουμε κοινωνοί, μέτοχοι και συγκηρυναίοι αίροντας ο καθένας μας τους δικούς του σταυρούς της ζωής, αντλώντας δύναμη και ελπίδα από τον Σταυρό του Κυρίου μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Εις το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό δόθηκε, ως ευλογία, μοναστηριακό θυμίαμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων