12/12/2020 12/12/2020 Τον προστάτη και πάτρωνα της, Άγιο Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος, εόρτασε η πόλη της Κισάμου, προσαρμοσμένη, βεβαίως, στα δεδομένα και ισχύοντα της περιόδου. Στον ομώνυμο ιστορικό Ι. Καθεδρικό Ναό της Κισάμου, κτίσμα του 1850, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος με Αρχιερατικό Εσπερινό, Ιερά Παράκληση, Ιερά Αγρυπνία, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μεθεόρτιο Εσπερινό....
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 22:32

«Σταθερούς στην πίστη μας θέλει ο Άγιος Σπυρίδων»

Διαδώστε:
«Σταθερούς στην πίστη μας θέλει ο Άγιος Σπυρίδων»

Τον προστάτη και πάτρωνα της, Άγιο Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος, εόρτασε η πόλη της Κισάμου, προσαρμοσμένη, βεβαίως, στα δεδομένα και ισχύοντα της περιόδου.

Στον ομώνυμο ιστορικό Ι. Καθεδρικό Ναό της Κισάμου, κτίσμα του 1850, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος με Αρχιερατικό Εσπερινό, Ιερά Παράκληση, Ιερά Αγρυπνία, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μεθεόρτιο Εσπερινό.

Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος, στον Εσπερινό σημείωσε την διαφορετικότητα του φετινού εορτασμού χωρίς «την κοινωνία και πνευματική συντυχία αγαπημένων και οικείων προσώπων, του φιλάγιου, φιλόθεου και φιλακόλουθου λαού του Θεού».

Κατά τη Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου, συσχετίζοντάς τα με τη συμβολή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο: «Σταθερούς και κραταιούς στην πίστη μας θέλει ο Άγιος Σπυρίδωνας. Αυτή είναι η παραγγελία και προτροπή του. Μυρωθήκαμε με το μύρο του Αγίου Πνεύματος κατά την βάπτιση μας και καλούμεθα αυτά τα χαρίσματα που λάβαμε να τα αυξήσουμε και καλλιεργήσουμε, δια της πίστεως μας. Πίστη χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς· πίστη χωρίς φανατισμούς και ακρότητες», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος τέλεσε δέηση-προσευχή «υπέρ υγείας των υπό της πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, των ιατρών, νοσηλευτών και διακόνων της υγείας εν τω έθνει ημών και εν τω κόσμω άπαντι», ευχόμενος όπως ο Άγιος Σπυρίδωνας επακούσει τις δεήσεις και ικεσίες όσων εκζητούν τις πρεσβείες Του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων