11/09/2019 11/09/2019 Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» και την σύμπραξη του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς προέβησαν στην προσφορά σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κισάμου και Σελίνου. Περισσότερα από 2000 παιδιά έλαβαν το δώρο αυτό της Ι. Μητροπόλεως...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:46

Στηρίζει Μαθητές και Οικογένεια η Ι.Μ.Κισάμου

Διαδώστε:
Στηρίζει Μαθητές και Οικογένεια η Ι.Μ.Κισάμου

Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» και την σύμπραξη του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς προέβησαν στην προσφορά σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κισάμου και Σελίνου. Περισσότερα από 2000 παιδιά έλαβαν το δώρο αυτό της Ι. Μητροπόλεως και του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση». Τα Σχολικά είδη συνόδευε κοινή επιστολή των δωρητών και ευχετήρια επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Στην κοινή επιστολή αναφέρεται: «Στόχος της κοινής αυτής συνεργασίας και συνοδοιπορίας είναι η στήριξη Οικογενειών και Μαθητών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας μέσα από την υλοποίηση της δράσης «Στήριξη το Μαθητή και της Οικογένειας». Μαθητές που, λόγω του δύσβατου της κατοικίας τους, παιδιά ορεινών-δυσπρόσιτων περιοχών, βιώνουν τις συνέπειες της ερημοποίησης της υπαίθρου, με δυσκολία πρόσβασης σε παροχές όπως: η παιδεία, η υγεία, η ψυχαγωγία, (απουσία χώρων αναψυχής, αγωγής, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, κ.α.), αγαθά αναγκαία και απαραίτητα για την διασφάλιση της σωματικικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης. Αγαθά που θα πρέπει ισότιμα και ισόποσα να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ενός ευνοούμενου Κράτους και Πολιτείας».

Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Αμφιλόχιος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό σε Σχολικές Μονάδες της Κισάμου (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), σημειώνει: «…Στο ξεκίνημα αυτού του όμορφου και δημιουργικού σας ταξιδιού θελήσαμε και εμείς: ο Επίσκοπος σας, με συνταξιδιώτες το Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης» και το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας, να βρεθούμε κοντά σας, στέλνοντας σας μαζί με τις ευχές και την αγάπη μας το συμβολικό αυτό δώρο, λίγα σχολικά είδη. Όχι γιατί τα χρειάζεστε και δεν έχετε ακόμα περισσότερα από αυτά, αλλά γιατί θέλουμε να ξέρετε ότι σας σκεφτόμαστε και είμαστε κοντά σας. ….H αγάπη σας για μάθηση, η στήριξη της οικογένειας σας και η εμπειρία και βοήθεια των καλών σας εκπαιδευτικών είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν κάθε πρακτική δυσκολία και έτσι στο τέλος της νέας αυτής σχολικής χρονιάς θα έχετε ανέβει ακόμα ένα σκαλοπάτι στην γνώση, την αγωγή και την παιδεία. Να έχετε λοιπόν αγάπη για το Σχολείο σας, να προσεύχεστε και να ζητάτε την βοήθεια του Θεού κάθε μέρα που θα ξεκινά το ταξίδι σας αυτό για το Σχολείο…», καταλήγει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

dav

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων