24/11/2021 24/11/2021 Την σίτιση 70 εμπερίστατων συνανθρώπων μας ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Πρόκειται για μετανάστες (μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και ανήλικα παιδιά) οι οποίοι προ 2 ημερών κατέληξαν στην θάλασσα της Παλαιόχωρας, καθώς επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που έβαλε νερά και περισυνελέγησαν από το Λιμεναρχείο. Κατόπιν συνεννόησεως με την Ιερά Μητρόπολη μεταφέρθηκαν στο...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 21:24

Σίτιση 70 μεταναστών ανέλαβε η Iερά Mητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Σίτιση 70 μεταναστών ανέλαβε η Iερά Mητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Την σίτιση 70 εμπερίστατων συνανθρώπων μας ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Πρόκειται για μετανάστες (μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και ανήλικα παιδιά) οι οποίοι προ 2 ημερών κατέληξαν στην θάλασσα της Παλαιόχωρας, καθώς επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που έβαλε νερά και περισυνελέγησαν από το Λιμεναρχείο.

Κατόπιν συνεννόησεως με την Ιερά Μητρόπολη μεταφέρθηκαν στο Ενοριακό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Σοφίας, Παλαιόχωρας, καθώς κρίθηκε ως ο μοναδικός κατάλληλος χώρος που θα μπορούσε να παράσχει φιλοξενία. Εκεί φιλοξενούνται με φροντίδα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, την αρωγή της Ενορίας Κουντούρας, του Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Κουντούρας, ως και άλλων Φορέων και προσώπων.

Εκτός της παροχής φιλοξενίας η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανέλαβε την σύτισση των προσώπων αυτών, για όσο καιρό θα παραμείνουν εις την περιοχή. Η δράση αυτή οργανώθηκε μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Σελίνου, της Ι. Μητροπόλεως, με την Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος, κ. Μαρία Λιτσαρδάκη, να έχει την ευθύνη συντονισμού, σε αναφορά με το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως και την τράπεζα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί το Αννουσάκειο Ίδρυμα. Παράλληλα, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αννουσάκειου, καλύφθηκαν άμεσα οι ανάγκες εφοδιασμού σε είδη πρώτης ανάγκης: (νερό εμφιαλωμένο, απορρυπαντικά, κρουασάν, είδη προσωπικής χρήσεως, κ.α.).

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε την νέα αυτή ανθρώπινη τραγωδία 70 ανήμπορων συνανθρώπων μας, θύματα αδίστακτων εμπόρων ψυχών που εκμεταλλευόμενοι την αγωνία για μια ευκαρία στην ζωή οδηγούν εκατοντάδες συνανθρώπους μας στον θάνατο, ενεργοποιήσαμε τις Κοινωνικές υπηρεσίες και τις προνοιακές δομές του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι.Μητροπόλεως μας, επιθυμώντας όπως συμβάλλουμε (έμπρακτα και ουσιαστικά) εις την ανακούφιση των, για όσο χρόνο παραμείνουν στην περιοχή μας. Η Εκκλησία στο πρόσωπο κάθε ανήμπορου, αναγκεμένου και αδύναμου ανθρώπου· ανεξαρτήτως πιστεύω, θρησκείας, καταγωγής και προελεύσεως, συναντά το πρόσωπο του Χριστού. Χρέος Της; η ανακούφιση των προσώπων αυτών. Αυτό το χρέος προσπαθούμε να διακονήσουμε και εμείς, καλύπτοντας άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των αδύναμων αυτών συνανθρώπων μας, ανακουφίζοντας τους στο περιπετειώδες αυτό ταξίδι της ζωής τους. Παράλληλα αναλάβαμε την σύτισση άλλων 20 μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται εντός σκάφους στην Κίσαμο, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα. Η αλληλεγγύη δεν είναι υπόθεσις που αφορά τους άλλους αλλά όλους μας και οφείλουμε καθημερινά να το κάνουμε πράξη. Η Εκκλησία, διαχρονικά και έμπρακτα, μεταμορφώνει την αλληλεγγύη σε αγάπη, προσφορά και ελπίδα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας όσους επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή όπως επικοινωνήσουν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αννουσάκειου, τηλ. 2822022276.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων