25/12/2019 25/12/2019 Ξεπέρασαν τις τρείς χιλιάδες (3.000),  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι προσκυνητές απ΄ όλη την Κρήτη που προσήλθαν στην, καθιερωμένη από πολλών ετών, Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή Θεία Λειτουργία που τελείται στο επιβλητικό και μεγαλειώδες σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου στην Μαραθοκεφάλα της Ενορίας Σπηλιάς Κισάμου. Παρά το έντονο ψύχος και την δυνατή βροχή οι...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2019 - 11:52

Χριστός ετέχθη στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας

Διαδώστε:
Χριστός ετέχθη στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας

Ξεπέρασαν τις τρείς χιλιάδες (3.000),  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι προσκυνητές απ΄ όλη την Κρήτη που προσήλθαν στην, καθιερωμένη από πολλών ετών, Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή Θεία Λειτουργία που τελείται στο επιβλητικό και μεγαλειώδες σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου στην Μαραθοκεφάλα της Ενορίας Σπηλιάς Κισάμου.

Παρά το έντονο ψύχος και την δυνατή βροχή οι χιλιάδες των προσκυνητών προσήλθαν να ζήσουν, με έναν ξεχωριστό και μοναδικό, βιωματικό τρόπο το μυστήριο της Θείας Γέννας. Η κατάνυξη του σπηλαίου, οι κατανυκτικές ιερές ψαλμωδίες, τα πρόβατα και οι βοσκοί, το φωτεινό αστέρι, συνέβαλαν στην μυσταγωγία και καρδιακή μεταφορά στο σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Για τούτο και παρά το μεγάλο αυτό πλήθος των προσκυνητών επικρατούσε η σιγή της προσευχής, η κατάνυξη και η μυσταγωγία. Συγκινητική η συμμετοχή εις το Ποτήριο της Ζωής εκατοντάδων πιστών, καθώς από 3 Άγια Ποτήρια κοινωνούσαν των Αχράντων Μυστηρίων πλέον της μισής ώρας.

Συγκινημένος από την ευλάβεια και την κατάνυξη των μετεχόντων ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, προεστώς της Συνάξεως, αφού χαιρέτισε, καλωσόρισε και επαίνεσε την ευλάβεια των συμμετεχόντων σημείωσε:

«Μας καλεί αδελφοί μου και πάλι η Αγία μας Εκκλησία την μεγάλη αυτή ημέρα και εορτή της χριστιανοσύνης να μεταβούμε νοερώς στο άγιο Σπήλαιο της Βηθλεέμ και εκεί, μαζί με τους ποιμένες και τους μάγους εξ ανατολών, να προσκυνήσουμε το «παιδίον νέον», τον δι’ ημάς και δια την σωτηρία μας πτωχεύσαντα, σαρκωθέντα και νηπιάσαντα Κύριό μας Ιησού Χριστό. Ο Χριστός ήλθε, έρχεται και παραμένει ανάμεσά μας ως σαρκωμένη αγάπη, καθώς η δική Του Θεία σάρκωση και γέννα δίδει νόημα στη ζωή του ανθρώπου. …Διερωτώμαι όμως αδελφοί μου: Πόσοι από μας κατανοούμε πως: Αν ο Χριστός δεν είναι το μέτρο της ζωής μας, τότε ο άνθρωπος γίνεται ένα αντικείμενο. Ότι η ιστορία έχει αποδείξει πως όσοι στο διάβα της είχαν στόχο τον Θεό, στην πραγματικότητα είχαν στόχο τον άνθρωπο. Ότι η πίστη στον Χριστό πολεμήθηκε και πολεμείται, για να γκρεμίσει την αξία του ανθρώπου. Ότι όταν εξορίζεται η πίστη από τη ζωή του ανθρώπου τότε ο άνθρωπος γίνεται αυτοεξόριστος από την ίδια του την ζωή. Ότι όσοι αγωνίζονται να αδειάσουν την ψυχή του ανθρώπου από τον Χριστό, γκρεμίζουν και αδειάζουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Ότι κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που προσφέρουμε, κάθε φορά που συγχωρούμε, που υπομένουμε, κάθε φορά που ταπεινωνόμαστε, κάθε φορά που μετανοούμε είναι… Χριστούγεννα»!

σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχόμενος

«Ευφρόσυνα, ευλογημένα Χριστούγεννα.  Ελπιδοφόρο, φωτοφόρο και παρά Θεού πλούσιο και δημιουργικό, ουρανόδωρο και αγιαστικό το νέο έτος».

Κλιμάκιο από το Τμήμα Σαμαρειτών- Διασωστών του ΕΕΣ, Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου, συνέβαλε εις την ασφαλή κίνηση των προσκυνητών εντός του σπηλαίου, καθώς εκτείνεται σε διάφορα επίπεδα. Τον ακούραστο Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. π. Ελευθέριο Τατέλο μετά τους συνεργάτες του και την Νεολαία της Ενορίας, τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, Ταξίαρχο Γεώργιο Λυμπινάκη, ως επίσης και τους Σαμαρείτες της Κισάμου ιδιαίτερα ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος δια την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή των εις την κατά πάντα φροντισμένη οργάνωση της ξεχωριστής και μοναδικής αυτής βραδιάς, η οποία χαράχτηκε βαθιά στις ψυχές και τις καρδιές των χιλιάδων προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων