22/02/2023 22/02/2023 Το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, στο τέλος του οποίου ανταλλάσσεται ο ασπασμός της συγνώμης ώστε λαμβάνουμε, εντός του Ναού, την πρώτη  «συγχώρεση»  για να μπορέσουν οι πιστοί να αγωνιστούν στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Εσπερινός αυτός θα τελεστεί εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 16:32

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγ. Παρθενίου και Ιερού Λειψάνου Οσίου Κοσμά Ερημίτου στην Ι.Μ Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγ. Παρθενίου και Ιερού Λειψάνου Οσίου Κοσμά Ερημίτου στην Ι.Μ Κισάμου και Σελίνου

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, στο τέλος του οποίου ανταλλάσσεται ο ασπασμός της συγνώμης ώστε λαμβάνουμε, εντός του Ναού, την πρώτη  «συγχώρεση»  για να μπορέσουν οι πιστοί να αγωνιστούν στο πνευματικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Εσπερινός αυτός θα τελεστεί εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, το εσπέρας της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00μ.μ., χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Προ του Εσπερινού και ώρα 4.45μ.μ. θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου ως και Ιερό Λείψανο του Οσίου Κοσμά του Ερημίτου, τα οποία θα τεθούν προς προσκύνηση και ευλογία των ευλαβών προσκυνητών κατά την διάρκεια του Εσπερινού.

Του Εσπερινού θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Μακαρίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουδουμά, με θέμα: «Η πνευματική ζωή κατά το βίωμα του Οσίου Ευμενίου του νέου». Η βιωματική συμμετοχή μας στην όμορφη και κατανυκτική αυτή Ακολουθία, προϋπόθεση διά την συνειδητή είσοδο μας στο «στάδιον των αρετών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων