29/03/2022 29/03/2022 Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στους Τάφους των Βανιζέλων στα Χανιά από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Αναλυτικότερα, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο...
29 Μαρτίου, 2022 - 9:19

Επιμνημόσυνη Δέηση στους Τάφους των Βενιζέλων

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση στους Τάφους των Βενιζέλων

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στους Τάφους των Βανιζέλων στα Χανιά από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Αναλυτικότερα, την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στο Ακρωτήρι Χανίων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική δύναμη που έχει ο Σταυρός του Κυρίου στη ζωή του κάθε ανθρώπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτός ο Σταυρός ο οποίος μπαίνει μέσα στη ζωή μας και παράλληλα στο μέσον του Ναού έρχεται να μας δείξει από τον ίδιο τον Θεό τη Δόξα Του και την χαρά της Αιωνίου Βασιλείας.

Το παρών στο Εκκλησίασμα έδωσε και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος πριν το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε και το “Πιστεύω”.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Παράλληλα στο πλαίσιο των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 86 ετών από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού στους Τάφους των Βενιζέλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων