29/06/2019 29/06/2019 Τελέστηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου , η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργια των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ενοριακό Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Χανίων. Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Ιωάννη Μαστοράκη και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως....
29 Ιουνίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2019 - 22:56

Μητρ. Κυδωνίας: “Η Δόξα του Θεού είναι για όλους τους ανθρώπους”

Διαδώστε:
Μητρ. Κυδωνίας: “Η Δόξα του Θεού είναι για όλους τους ανθρώπους”

Τελέστηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου , η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργια των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ενοριακό Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Ιωάννη Μαστοράκη και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο βίο του Αποστόλου Παύλου, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι: “οι Άγιοι της Εκκλησίας μας , όπως και ο Απόστολος Παύλος δίνουν σε όλους εμάς την ευκαιρία να κατανοήσουμε πως η Δόξα του Θεού δεν είναι για κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους , αλλά είναι για όλους τους ανθρώπους και την οικουμένη. Και αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για εκείνους τους ανθρώπους που γνωρίσουν το Χριστό , ακολουθήσουν την διδασκαλία Του και πορευτούν στην πορεία για τον ουρανό και την αιωνιότητα όπως έγινε με τον Απόστολο Παύλο. Ο Απόστολος Παύλος είχε μία ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι, ο οποίος όμως ακολούθησε τον Χριστό πιστά…Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν οι Άγιοι διαφορετικοί από εμάς, αλλά ούτε και εμείς είμαστε διαφορετικοί από Εκείνους”.

Τελειώνοντας συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού, για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τους Ιεροψάλτες, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, τους νεοκόρους και όλους τους αφανείς “ήρωες”.

Τους Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε μεγαλοπρεπώς η Χορωδία του Ιερού Ναού, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσαν από νωρίς το Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και λάβουν την ευλογία του Αποστόλου Παύλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων