20/11/2020 20/11/2020 Με πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού τιμήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η εορτή της Παναγίας, την παραμονή της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εορτή της Παναγίας μας αποτελεί ορόσημο στη ζωή του Χριστιανού. Η Παναγία...
20 Νοεμβρίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 21:02

“Ορόσημο για τη ζωή του Χριστιανού η εορτή της Παναγίας μας”

Διαδώστε:
“Ορόσημο για τη ζωή του Χριστιανού η εορτή της Παναγίας μας”

Με πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού τιμήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η εορτή της Παναγίας, την παραμονή της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εορτή της Παναγίας μας αποτελεί ορόσημο στη ζωή του Χριστιανού. Η Παναγία ως Μητέρα του Χριστού γίνεται και μάνα της Εκκλησίας· αυτή η εκκλησιολογική θέση έχει να δώσει πάρα πολλά τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Αυτή την ευλογημένη ημέρα θα παρακαλέσουμε  την Παναγία μας, όπως την παρακαλούμε καθημερινά, να μεσιτεύει προς τον Υιό και Δεσπότη Χριστό να μας απαλλάξει  από τον ιό που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες σε όλο τον κόσμο, σαν αόρατος εχθρός που χτυπάει όλες τις ηλικίες.

 


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων