15/08/2022 15/08/2022 Η Κοίμηση της Παναγίας εορτάσθηκε στους Ναούς της πόλεως των Χανίων και ιδιαιτέρως στους Ναούς και τις Ιερές Μονές που είναι αφιερωμένες στην μνήμη της. Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προεξήρχε στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Ιερά...
15 Αυγούστου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 17:00

Πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά

Η Κοίμηση της Παναγίας εορτάσθηκε στους Ναούς της πόλεως των Χανίων και ιδιαιτέρως στους Ναούς και τις Ιερές Μονές που είναι αφιερωμένες στην μνήμη της.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου προεξήρχε στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς στο Κολυμβάρι Χανίων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  κ. Δαμασκηνό προσφέροντάς του ως δώρο μία Ποιμαντορική Ράβδο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός αφού και εκείνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην ευλογημένη πανήγυρη της Μονής, κήρυξε το Θείο Λόγο, ομιλώντας για την Μητέρα όλων μας την Παναγία.

 

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ενορία Μεσκλών Χανίων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό όπου διακονεί ο π. Νικόλαος Μυσιρλάκης.

Να σημειωθεί ότι στον Εσπερινό και ανήμερα της εορτής παρέστησαν κληρικοί, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, τοπικοί άρχοντες και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και αμέτρητο πλήθος πιστών οι οποίοι προσέρχονταν να προσευχηθούν στην Παναγία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων