03/10/2021 03/10/2021 Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάσθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος (Γοργοεπήκοος) στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων. Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.Δαμασκηνού. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικηφόρος Ασπρογέρακας μετά της συνοδείας του, Κληρικοί...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 14:43

Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάσθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος (Γοργοεπήκοος) στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων. Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.Δαμασκηνού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικηφόρος Ασπρογέρακας μετά της συνοδείας του, Κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και άλλων Μητροπόλεων, συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία. Το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Θεοξένη παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του την πορεία των έργων που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς στη σύγχρονη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων, που με την βοήθεια της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής και της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρώνονται οι εργασίες και το οποίο έργο θα αποτελέσει ένα χέρι βοηθείας στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων