22/05/2020 22/05/2020 Παρουσία δεκάδων πιστών, αλλά υπό αυστηρά μέτρα, τελέστηκε ο Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο,στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης...
22 Μαΐου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 18:37

Πανηγύρισαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην Ι.Μ. Κυδωνίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην Ι.Μ. Κυδωνίας

Παρουσία δεκάδων πιστών, αλλά υπό αυστηρά μέτρα, τελέστηκε ο Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο,στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καλαμίτσι Αμυγδάλου όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς. Στις εισόδους του Ιερού Ναού υπήρχαν αντισηπτικά και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να περάσουν να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Λενταριανών που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως  κ. Δαμασκηνός τέλεσε την παραμονή της εορτής τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετά του Θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Ακολουθίας ο προϊστάμενος της Ενορίας Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα ζευγάρι δικεροτρίκερα ως ένδειξη ελαχίστης ευγνωμοσύνης για τα χρόνια προσφοράς του στην Ενορία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων όπου διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος τέλεσε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων