09/01/2023 09/01/2023 Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς εκδηλώσεις λόγω πανδημίας αμέτρητοι πιστοί έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας  Πρωτοχρονιάτικης  Αγιοβασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023. Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ  ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος,  του...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 19:15

Πλήθος κόσμου στην Αγιοβασιλόπιττα της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου  στα Χανιά

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στην Αγιοβασιλόπιττα της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου  στα Χανιά

Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς εκδηλώσεις λόγω πανδημίας αμέτρητοι πιστοί έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας  Πρωτοχρονιάτικης  Αγιοβασιλόπιττας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ  ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος,  του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ”Θαλπωρή” , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

 Με λόγια αγάπης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον στενό συνεργάτη του και Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα ο  οποίος συντόνισε άψογα και αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητροπόλεως, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη, τον Πρόεδρο Εφημεριών ο ”Ποιμήν” Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο  Σαπουνάκη τους Κληρικούς της Μητροπόλεως και τους  Υπευθύνους των Δομών, τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όλο τον κόσμο για την ένθερμη παρουσία του.

Στη συνέχεια  αποδόθηκαν τιμητικές  ευαρέσκειες της Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο, σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς  τίτλους σπουδών, και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την Τιμητική Πλακέτα για το έτος 2022 για την πολύτιμη αρωγή του στο κεντρικό συσσίτιο έλαβε ο επιχειρηματίας κ. Χρυσόστομος Ορφανουδάκης.

Το παρών στην εκδήλωση  έδωσαν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Διγαλάκης, ο Δήμαρχος  Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί και Περιφερειακοί  σύμβουλοι, καθώς Διοικητές Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και φορείς συλλόγων.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ από την συνεργάτιδα  της Μητροπόλεως κ. Τριανταφυλλιά Μαζανάκη, γραμματέα του Ιδρύματος Εκκλησιαστική Διακονία, η οποία παρουσίασε και την φιλανθρωπική  Εκδήλωση, απηύθυνε η Ιερά Μητρόπολη μας και προς όλους τους χορηγούς που στήριξαν και αυτή την φορά την φιλανθρωπική κίνηση της Μητροπόλεως μας, που χωρίς την δική τους συμβολή τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα.

Συγκεκριμένα τα δώρα και τα εδέσματα  ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων του τόπου μας, καθώς και η μεγάλη χορηγία του κ. Παπασηφάκη που προσέφερε δωρεάν το κέντρο συνεστίασης και ψυχαγωγίας “Πορτοκάλι Ηall” που γέμισε ασφυκτικά με αγάπη και ευχές για καλή χρονιά.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον γνωστό παραδοσιακό καλλιτέχνη “Ανδρέα Μανωλαράκη”  και το συγκρότημα του που τραγούδησε  αφιλοκερδώς και ταξίδεψε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι με τα “όμορφα λόγια” και τα τραγούδια του, καθώς και  τον  παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο ”οι Βιγλάτορες” που χόρεψαν και εκείνοι αφιλοκερδώς   Κρητικούς χορούς, κερδίζοντας αμφότεροι το θερμότατο χειροκρότημα.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων