15/07/2019 15/07/2019 Πλημμύρισε από κόσμο ο αύλειος χώρος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων το εσπέρας της Κυριακής 14 Ιουλίου που προσήλθε για να παρακολουθήσει την ωφέλιμη και πνευματική συνάμα ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος ομίλησε για την μεγάλη αρετή που πρέπει να έχουμε όλοι, την «Υπομονή». Πριν την...
15 Ιουλίου, 2019 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2019 - 12:15

Πλήθος πιστών αποχαιρέτησε την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών αποχαιρέτησε την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής

Πλημμύρισε από κόσμο ο αύλειος χώρος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων το εσπέρας της Κυριακής 14 Ιουλίου που προσήλθε για να παρακολουθήσει την ωφέλιμη και πνευματική συνάμα ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος ομίλησε για την μεγάλη αρετή που πρέπει να έχουμε όλοι, την «Υπομονή».

Πριν την έναρξη της ομιλίας ο νεοχειροθετηθής Αδελφός της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο αναφερόμενος στο πλούσιο βιογραφικό του, ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε για την πνευματική ομιλία, για την ευλογία της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής που έφερε στην Μητρόπολη μας καθώς και ευλογία που τον χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη με τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια καλωσόρισε τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας αλλά και της Μητροπόλεως Κορίνθου, τους Αδελφούς της Ιεράς Μονής καθώς και όλο τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την ομιλία αυτή.

Στην αρχή της ομιλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην βιοτή της Οσίας Υπομονής και εν συνεχεία στην μεγάλη αρετή της Υπομονής η οποία ευχήθηκε να διδάσκει και να εμπνέει τον κόσμο.

Την εξαιρετική πνευματική ομιλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο, που έκανε πολύ κόπο να έρθει στην Μητρόπολη μας, αφήνοντας πίσω τις υποχρεώσεις και την Μητρόπολη του , τονίζοντας ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή που τον είχαμε ομιλητή για την Οσία Υπομονή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία αρετή που να μην έχει μέσα της την υπομονή.

Ως ανάμνηση της ευλογίας και της διδακτικής ομιλίας ο Σεβ. μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, προσέφερε μια αγιογραφημένη εικονα της Αγίας Υπομονής στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου, έργο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας, η οποία έδωσε και το παρών.

Μετά το πέρας της ομιλίας, οι πιστοί προσκύνησαν την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής, και εν συνεχεία ψάλλοντας οι Πατέρες το Απολυτίκιο της Οσίας, αναχώρησε από την Ιερά Μονή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων