16/08/2020 16/08/2020 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο, που παρά τα μέτρα προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού, ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανήμερα της Παναγίας ιερούργησε στον Ιερό...
16 Αυγούστου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 14:27

Τα Χανιά τίμησαν την Παναγία

Διαδώστε:
Τα Χανιά τίμησαν την Παναγία

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο, που παρά τα μέτρα προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού, ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανήμερα της Παναγίας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αρώνι Ακρωτηρίου όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο ομιλώντας για την Παναγία. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος Πρεσβ. Μιχαήλ Κογιαννάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Ιωάννης Τουρλίτης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Κογιαννάκη.

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πλατανιά Κυδωνίας, στο χωριό όπου μεγάλωσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γυρογιαλίτισσας, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός συμπροσευχουμένου του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη καθώς και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο οποίος προεξήρχε του Αρχιερατικού Εσπερινού. Πριν το πέρας της Ακολουθίας γυναίκες της Ενορίας έψαλλαν κατανυκτικά τα εγκώμια προς της Παναγία μας. Το παρών στην Ακολουθία και έδωσε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία: 

Δείτε φωτογραφίες από την παραμονή: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων