18/05/2022 18/05/2022 Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατοίκους κατά την Μάχη της Κρήτης τελέστηκε στο μνημείο πεσόντων στο λιμανάκι Νέας Χώρας Χανίων την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων...
18 Μαΐου, 2022 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 21:07

Τίμησαν τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στη Νέα Χώρα Χανίων

Διαδώστε:
Τίμησαν τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στη Νέα Χώρα Χανίων

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατοίκους κατά την Μάχη της Κρήτης τελέστηκε στο μνημείο πεσόντων στο λιμανάκι Νέας Χώρας Χανίων την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Μυθήμνης και Μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας κ. Σπυρίδωνας Δαράκης ανέπτυξε ομιλία για τα γεγονότα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στον χαιρετισμό του επεσήμανε τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Νέα Χώρα κατά τη Μάχη της Κρήτης και συνολικά τα χρόνια εκείνα, μια περιοχή που «κατοικήθηκε και επεκτάθηκε, πρώτα και κύρια από τους πρόσφυγες και μετανάστες που μετοίκησαν στην περιοχή, μετά και την Μικρασιατική καταστροφή», όπως τόνισε. «Οι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν πριν από 100 χρόνια στην περιοχή, έφεραν ένα πλούτο στην πόλη των Χανίων και ενδυνάμωσαν την τοπική κοινωνία, καθιστώντας τη Νέα Χώρα, μία από τις πιο δυναμικές συνοικίες», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε πως τα 107 άτομα που θυσιάστηκαν τιμούμε και θυμόμαστε αυτές τις ημέρες πιο πολύ από ποτέ.

Ο Πρόεδρος της μαρτυρικής Μαλαθύρου, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος και πρώην Δήμαρχος Μυθήμνης, Σπύρος Δαράκης, έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου, που σημάδεψαν την περιοχή της Νέας Χώρας και με ιδιαίτερα φορτισμένη περιγραφή, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην λησμονήσουν τα όσα συνέβησαν τις δραματικές εκείνες ημέρες, «ώστε να μη θεωρηθούν ως μη γενόμενα».

Τέλος, η χορωδία της Δ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και ο μικρός Γιώργος Κωνσταντουδάκης με τη λύρα του, συνόδευσαν μουσικά την εκδήλωση, με το ριζίτικο «Χίτλερ να μην το καυχηθείς», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Τα παιδιά και τον δάσκαλό τους συνεχάρη ο Δήμαρχος Χανίων για τη συμβολή τους στην εκδήλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων