16/09/2022 16/09/2022 Η καθιερωμένη Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα, με λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή, όπου βρέθηκε η θαυματουργή Εικόνα της και φέρει το όνομα της Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο νέο Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 14:35

24 Σεπτεμβρίου – Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Διαδώστε:
24 Σεπτεμβρίου – Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Η καθιερωμένη Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα, με λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή, όπου βρέθηκε η θαυματουργή Εικόνα της και φέρει το όνομα της

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο νέο Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και Ιερά Αγρυπνία
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου. Θα ακολουθήσει η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον περιβόλο της Ιεράς Μονής.

Τελετάρχης κατά την Ιεράν Λιτάνευσιν της Θαυματουργού Εικόνος ωρίσθη ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ 2022

Η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας οφείλει την ονομασία της στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, βρέθηκε από ένα βοσκό σε μια ερημική τοποθεσία γεμάτη μυρσίνες (μυρτιές) που μοσχοβολούσαν. Στις 24 Σεπτεμβρίου – 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου- εμφανίστηκε η Παναγία στον βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα, που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος γεμάτος δέος, προσευχόμενος προς τη Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μίας μυρτιάς. Κλαίγοντας από χαρά, έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα, η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί. Με βαριά καρδιά γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης, αλλά εκεί είδε πάλι την εικόνα, στα κλαδιά της μυρτιάς που την είχε πρωτοβρεί.

Δοξάζοντας τον Θεό την πήρε πάλι σπίτι του, αλλά τη νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε, όπως και την πρώτη φορά. Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβη και τρίτη φορά, κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Μητέρας του Θεού η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων