27/02/2023 27/02/2023 Επίκαιρες αναφορές στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Χριστιανικών λαών, στη νόσο του κορωνοϊού και στις συνέπειες των πρόσφατων φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία περιλαμβάνει η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. «Η κατά Χριστόν θεοφιλής άσκησις, ως τήρησις των εντολών του Θεού, και τα θεία όπλα της...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 15:39

Επίκαιρες αναφορές στην Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κυθήρων για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Διαδώστε:
Επίκαιρες αναφορές στην Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κυθήρων για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Επίκαιρες αναφορές στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Χριστιανικών λαών, στη νόσο του κορωνοϊού και στις συνέπειες των πρόσφατων φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία περιλαμβάνει η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

«Η κατά Χριστόν θεοφιλής άσκησις, ως τήρησις των εντολών του Θεού, και τα θεία όπλα της ταπεινοφροσύνης, της υπακοής, της διπλής νηστείας – σωματικής και πνευματικής- και της προσευχής βοηθούν και συντελούν εις την θεάρεστον και επωφελή αντιμετώπισιν των πειρασμών και των δοκιμασιών. Οι δοκιμασίες συνήθως προέρχονται από πλημμύρες, πυρκαιές, λοιμικές ασθένειες, σεισμούς, ανομβρίες, λιμούς, καταποντισμούς και πολέμους. Χρειάζεται, πρωτίστως, η μετάνοια και η αναθεώρησις της ζωής μας, η θερμή και επίμονος προσευχή, η ταπεινοφροσύνη και η νηστεία διά την κατανίκησιν και την υπέρβασιν των πειρασμών και των δοκιμασιών», σημειώνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε την Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κυθήρων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων