24/09/2022 28/09/2022 Με λαμπρότητα εόρτασε το νησί των Κυθήρων την Προστάτιδά του Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στο Ιερό Της Προσκύνημα, όπου από αιώνων φυλάσσεται η εκεί ευρεθείσα Θαυματουργός Εικόνα της Θεομήτορος. Την πανύγηρι τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού και ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος που προεξήρχε της...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 14:00

Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Με λαμπρότητα εόρτασε το νησί των Κυθήρων την Προστάτιδά του Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στο Ιερό Της Προσκύνημα, όπου από αιώνων φυλάσσεται η εκεί ευρεθείσα Θαυματουργός Εικόνα της Θεομήτορος.

Την πανύγηρι τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού και ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, προσκεκλημένοι του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Νίκος Μανωλάκος και κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του ΔΣ, Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, ανώτατοι Αξιωματικοί του ΠΝ και του ΛΣ και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η προσέλευση των προσκυνητών από όλη τη Χώρα ήταν πρωτοφανής.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από το IONIAN TV.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων