26/01/2022 26/01/2022 Ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, με επιστολή του απηύθυνε ευχές για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, προς όλους τους Εκπαιδευτικούς της Κω και της Νισύρου. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι “το ότι και εφέτος δεν μπορούμε να Σας ευχαριστήσουμε διά ζώσης δεν μας εμποδίζει να απευθύνουμε...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 12:42

Ευχές Μητροπολίτη Κώου προς Εκπαιδευτικούς για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Ευχές Μητροπολίτη Κώου προς Εκπαιδευτικούς για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, με επιστολή του απηύθυνε ευχές για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, προς όλους τους Εκπαιδευτικούς της Κω και της Νισύρου. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι “το ότι και εφέτος δεν μπορούμε να Σας ευχαριστήσουμε διά ζώσης δεν μας εμποδίζει να απευθύνουμε θερμότατες, από καρδίας, ευχαριστίες προς κάθε εκπαιδευτικό που με πολύ κόπο και αφάνταστο μόχθο μεταφέρει τη σύγχρονη γνώση και την πλούσια παράδοσή μας στα παιδιά και στους νέους, τους ενισχύει με πίστη στον Θεό και τους εμπνέει με αγάπη προς την Πατρίδα”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή:

Αγαπητές φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου τιμάμε με ευγνωμοσύνη τους τρεις σοφούς Αγίους Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας της Καππαδοκίας, τον Άγιο Γρηγόριο Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, Αρχιεπισκόπους Κωνσταντινουπόλεως, για όσα προσέφεραν στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν προστάτες των γραμμάτων και της εκπαιδεύσεως, πρότυπα αγιότητας, αυταπάρνησης, κοινωνικής προσφοράς, αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καλλιέργειας της επιστημονικής γνώσης και ασκητικού βίου.

Η προσφορά τους δεν βρίσκεται μόνο στα συγγράμματά τους, τα οποία συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία έργα της παγκόσμιας γραμματείας, αλλά στο ότι όσα δίδαξαν και έγραψαν τα έκαναν πράξη με τη ζωή και το καθημερινό παράδειγμά τους.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πηγαία και καρδιακή είναι η ευγνωμοσύνη μας προς όλους Εσάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετείτε και ζείτε στην Κω και στη Νίσυρο, είτε εργάζεστε στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είτε δραστηριοποιείστε στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό χώρο είτε έχετε αφυπηρετήσει, για όσα μας προσφέρατε και συνεχίζετε να μας προσφέρετε.

Το ότι και εφέτος δεν μπορούμε να Σας ευχαριστήσουμε διά ζώσης δεν μας εμποδίζει να απευθύνουμε θερμότατες, από καρδίας, ευχαριστίες προς κάθε εκπαιδευτικό που με πολύ κόπο και αφάνταστο μόχθο μεταφέρει τη σύγχρονη γνώση και την πλούσια παράδοσή μας στα παιδιά και στους νέους, τους ενισχύει με πίστη στον Θεό και τους εμπνέει με αγάπη προς την Πατρίδα.

Ας Σας έχει ο Θεός καλά! Ας Σας χαρίζει το αγαθό της υγείας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε! Ας Σας στηρίζει σε κάθε αγαθή προσπάθεια και ας είναι οδηγός και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα Σας, όπως επίσης και στους νέους μας και στις οικογένειές τους, που κοπιάζουν και αγωνίζονται πλάι Σας.

Χρόνια Πολλά Ευλογημένα και Ευφρόσυνα!

Με αγάπη ανυπόκριτη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων