04/06/2020 04/06/2020 Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, καθώς και η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, ιδρυτού της Ιεράς Μονής. Ως γνωστό στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας η μνήμη του Οσίου τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όμως, λόγω του φοβερού και...
04 Ιουνίου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 17:52

ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ: Ο Κάλυμνος φοράει τα γιορτινά της

Διαδώστε:
ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ: Ο Κάλυμνος φοράει τα γιορτινά της

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, καθώς και η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, ιδρυτού της Ιεράς Μονής.

Ως γνωστό στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας η μνήμη του Οσίου τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όμως, λόγω του φοβερού και θανατηφόρου λοιμού της εξάπλωσης του ιοβόλου ιού του Κορωνοϊού, με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως, θα εορταστεί – εφέτος – μετά την εορτή των Αγίων Πάντων.

 

 

Το εσπέρας του Σαββάτου 13-6-2020, και περί ώρα 8 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Νήσου και των Αρχών – μετά Κηρύγματος, και θα ακολουθήσει Αγρυπνία, από 10 έως 1ης πρωϊνής.

Την πρωΐαν της Κυριακής, 14-6-2020, και ώρα 7:30 έως 10:30΄, θα τελεστεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου, εντός της Ιεράς  Μονής, και θα ψαλλεί δέηση προ του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των νοσούντων υπό του Κόρωνος Ιού, των αγωνιζομένων ιατρών, νοσηλευτών, επιστημόνων της ιατρικής επιστήμης και πάντων των εν ασθενείαις κατακοιμένων και υπό πνευμάτων ακαθάρτων ενοχλουμένων αδελφών.

Βεβαίως θα τηρηθούν τα υπό του Νόμου προβλεπόμενα μέτρα, εντός και εκτός του Ιερού Ναού και πέριξ της Ιεράς Μονής, προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αποφυγή εξάπλωσης του Ιοβόλου Ιού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων