29/07/2022 29/07/2022 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Μεγαλοπρεπής ο ναός, σημαιοστολισμένος, με κωδωνοκρουσίες χαρμόσυνες κάλεσε τους πιστούς να εορτάσουν τη μνήμη της.       Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου,...
29 Ιουλίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 22:53

Εορτασμός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Διαδώστε:
Εορτασμός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Μεγαλοπρεπής ο ναός, σημαιοστολισμένος, με κωδωνοκρουσίες χαρμόσυνες κάλεσε τους πιστούς να εορτάσουν τη μνήμη της.

 

 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίαςκ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και του ιερού κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

 

 

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθής στην Αγία και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση, την αγάπη και τη αφοσίωσή της στον Νυμφίο Χριστό.

 

 

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Όθωνος Χατζηλάρη, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ραφαήλ Χατζηλάρης, Νικόλαος Ελένης, Φώτιος Καζηλιέρης, Σώζων Λάμπρου, Χρήστος Ασβεστάς, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ. Κόλιας και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

 

 

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022, ετελέσθη ο Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης, κατά την παράδοση, ευλόγησε και μοίρασε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, ενώ ο Θεοφιλέστατος διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων