08/03/2021 08/03/2021 Εορτάστηκε στα νησιά της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα με λιτότητα λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.  Συγκεκριμένα η 73η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948 εορτάστηκε στην Κάλυμνο με τη Δοξολογία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και κατόπιν στον χώρο...
08 Μαρτίου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 13:37

Εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολη Λέρου η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων

Διαδώστε:
Εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολη Λέρου η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων

Εορτάστηκε στα νησιά της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα με λιτότητα λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Συγκεκριμένα η 73η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948 εορτάστηκε στην Κάλυμνο με τη Δοξολογία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και κατόπιν στον χώρο του Ηρώου κατετέθησαν στεφάνια.

Δηλώσεις στο kalymnos-news.gr για τη σημασία της 7ης Μαρτίου 1948 έκανε ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης και ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, στις 11:00΄ το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου. Κατόπιν στην πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Και στην ακριτική Αστυπάλαια, έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη και του π. Ευσεβίου Σταυλά, και κατόπιν καταθέσεις στεφάνων.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο : “Kalymnos News”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων