16/08/2022 16/08/2022 Με κατάνυξη η νήσος Αστυπάλαια εόρτασε την Κοίμηση και την εις ουρανούς μετάσταση της Κυρίας Θεοτόκου, όπου θησαυρίζεται η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης (θαυμαστός επέστη εν Αστυπαλαία). Στις Ιερές Ακολουθίες, τόσο του Εσπερινού της παραμονής και των εγκωμίων της Παναγίας, όσο και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
16 Αυγούστου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 15:37

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αστυπάλαια

Διαδώστε:
Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αστυπάλαια

Με κατάνυξη η νήσος Αστυπάλαια εόρτασε την Κοίμηση και την εις ουρανούς μετάσταση της Κυρίας Θεοτόκου, όπου θησαυρίζεται η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης (θαυμαστός επέστη εν Αστυπαλαία).

Στις Ιερές Ακολουθίες, τόσο του Εσπερινού της παραμονής και των εγκωμίων της Παναγίας, όσο και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ο οποίος εποίησε δέηση δια τους όπου γης Αστροπαλίτες.

Το ευσεβές πλήρωμα προσήλθε και προσευχήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη ενώπιον της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης.

 

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων