08/12/2020 08/12/2020 Ο πολιούχος της νήσου Καλύμνου, Άγιος Νικόλαος, εορτάστηκε φέτος στον επιβλητικό και όμορφα σημαιοστολισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που δεσπόζει στο λιμάνι της Πόθιας, δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, λόγω των προβλεπομένων μέτρων λόγω covid-19, αφού στελέχη του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Καλύμνου δεν επέτρεπαν στο κόσμο να προσεγγίσει. Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 18:53

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Ο πολιούχος της νήσου Καλύμνου, Άγιος Νικόλαος, εορτάστηκε φέτος στον επιβλητικό και όμορφα σημαιοστολισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που δεσπόζει στο λιμάνι της Πόθιας, δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, λόγω των προβλεπομένων μέτρων λόγω covid-19, αφού στελέχη του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Καλύμνου δεν επέτρεπαν στο κόσμο να προσεγγίσει.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Το πρωΐ της Κυριακής 6-12-2020, τελέστηκε Αρχιερατικός Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτουκ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Σμαλιού, των ιερέων π. Γερβασίου Πέτρου και  π. Ιωακείμ Μεϊμάρη, των ιεροδιακόνων Μιχαήλ Τρικοίλη και Μάριου Μίχα, των Ιεροψαλτών Ν.Λυσγάρη και Ι. Τρικοίλη, του Νεωκόρου και μελών της Εκκλ.Επιτροπής.

Κατόπιν εψάλη Δοξολογία υπέρ των νικηφόρων αγώνων του Πολεμικού Ναυτικού της Πατρίδος μας, δέηση υπέρ συντεχνιών των πλοιάρχων και αλιέων της Νήσου, και εψάλη κατά τα ειωθότα Τρισάγιο υπέρ πάντων των εν θαλάσση τελειωθέντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών Καλυμνίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας, πέριξ του Ιερού Ναού.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Και στη Λέρο εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον σημαιοστολισμένο Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου. Οι Ιερές Ακολουθίες φέτος έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, λόγω των ισχυόντων μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το εσπέρας του Σαββάτου 5/12, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Το πρωΐ της Κυριακής 6-12-2020, τελέστηκε Αρχιερατικός Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και του ιεροδιακόνου Γεωργίου Γαμπιέρη, παρουσία των Ιεροψαλτών Εμμ.Πλόχωρου και Σώζων Λάμπρου, του Νεωκόρου και μελών της Εκκλ.Επιτροπής.

Κατόπιν εψάλη Δοξολογία υπέρ των νικηφόρων αγώνων του Πολεμικού Ναυτικού της Πατρίδος μας, δέηση υπέρ συντεχνιών των πλοιάρχων και αλιέων της Νήσου, και εψάλη κατά τα ειωθότα Τρισάγιο υπέρ πάντων των εν θαλάσση τελειωθέντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών Λερίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων