03/07/2020 03/07/2020 Την μνήμη της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας τίμησε η Εκκλησία μας την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας εορτάστηκε και στην Κάλυμνο και στην Λέρο.  Συγκεκριμένα στην Κάλυμνο στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις). Την παραμονή το...
03 Ιουλίου, 2020 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 20:36

Η κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος στη Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Η κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος στη Μητρόπολη Λέρου

Την μνήμη της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας τίμησε η Εκκλησία μας την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας εορτάστηκε και στην Κάλυμνο και στην Λέρο. 

Συγκεκριμένα στην Κάλυμνο στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις).

Την παραμονή το εσπέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Αμφιλοχίου και ιερέων της νήσου.

Η αρτοκλασία έγινε στα προπύλαια των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του κτήτορος αειμνήστου Μητροπολίτου Κυρού Ισιδώρου Αηδονόπουλου.

Το πρωί  της Πέμπτης 2 Ιουλίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη Λέρο η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Βλαχέρνας, τιμήθηκε στο φερώνυμο εκκλησάκι της οικίας του πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στην περιοχή «Πλάκα».

Την παραμονή το εσπέρας, Τετάρτη 1η Ιουλίου, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και του κτήτορος πρωτοπρεσβυτέρου Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ετελέσθη Αγιασμός και Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία τη Βλαχέρνα.

Αρκετοί πιστοί, ήταν αυτοί που προσήλθαν και με ευλάβεια προσκύνησαν την Παναγία, άναψαν το κεράκι τους και ζήτησαν τις πρεσβείες Της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων