17/07/2021 17/07/2021 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη ενορία της Λέρου. Το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, συμπαραστατουμένων υπό του...
17 Ιουλίου, 2021 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 15:14

Μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη ενορία της Λέρου

Διαδώστε:
Μνήμη της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη ενορία της Λέρου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη ενορία της Λέρου.

Το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, συμπαραστατουμένων υπό του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Σωφρονίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και πολλών ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, προεξάρχοντος του Δημάρχου Λέρου Μ.Κόλια, του αντιπεριφερειάρχη Ι. Θεμέλαρου, του αντιδημάρχου Δ.Καστή, του προέδρου ΔΗΛΙΤΑΛ Ν. Μπίλλη, του δημ. συμβούλου Ν. Κοκκώνη, των διοικητών ΥΝΤΕΛ, 588ΤΕ, Λιμενάρχη και αρκετών πιστών τηρώντας τα υγιειονομικά πρωτόκολλα, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κερί τους και ασπάσθηκαν την εικόνα της Αγίας.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν την βιωτή της Αγίας και να την έχουν ως παράδειγμα για την πίστη, την αφοσίωση στο Θεό, την παρρησία και την υπομονή. Αναφέρθηκε ακόμη στον ύπουλο αυτό ιό που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τονίζοντας ότι αυτό συνέβη διότι ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον Θεό. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και η Αγία Μαρίνα να σκέπει τους όπου γης Λερίους αδελφούς, ενώ για πολλοστή φορά τόνισε την ανάγκη για εφαρμογή των μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Χατζηλάρη και Όθωνος Χατζηλάρη.

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού ετελέσθη η Αρτοκλασία.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και επιστημονικών επιτροπών για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας, όπως συνηθίζεται

Μετά το πέρας του Εσπερινού δόθηκε άρτος στους πιστούς, και ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων