01/07/2021 01/07/2021 Με κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, το απόγευμα της Τετάρτης, στο ομώνυμο παρεκκλήσι πλησίον των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο. Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, συμπαρατατούμενος υπό των ιερέων π. Σωτηρίου Πράσινου και π. Ραφαήλ Ρούφα. Στο...
01 Ιουλίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 17:14

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Ανέγνωσε την ειδική ευχή για μία διακόνισσα

Διαδώστε:
ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Ανέγνωσε την ειδική ευχή για μία διακόνισσα

Με κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, το απόγευμα της Τετάρτης, στο ομώνυμο παρεκκλήσι πλησίον των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, συμπαρατατούμενος υπό των ιερέων π. Σωτηρίου Πράσινου και π. Ραφαήλ Ρούφα. Στο τέλος του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή στην ευλαβεστάτη κα. Μαρία Χωραφίτου, ενορίτισσα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου, προκειμένου να διακονήσει εντός του ιερού ναού και των εξωκκλησίων, στην καθαριότητα και ευταξία αυτών.

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κηρύξας τον θείον Λόγον ευχήθηκε στους πιστούς οι Άγιοι Ανάργυροι να τους χαρίζουν υγεία και μακρότητα ημερών.

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεώργιος Μελάς και ευλαβείς χριστιανοί, οι οποίοι και έλαβαν την ευλογία του Μητροπολίτου.

 

 

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο – Φωτογραφίες:  π. Σωτήριος Πράσινος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων