19/01/2022 19/01/2022 Πανηγύρισε ο περικαλλής ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου – Παρότρυνση Μητροπολίτη Λέρου στους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στην ορθή Πίστη και Ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως αυτή σαφώς διαφυλάσσεται υπό της Μητρός Εκκλησίας Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, μετά...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 11:07

Λέρου: Να παραμείνουμε πιστοί στην ενότητα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Λέρου: Να παραμείνουμε πιστοί στην ενότητα της Εκκλησίας

Πανηγύρισε ο περικαλλής ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πόθιας Καλύμνου – Παρότρυνση Μητροπολίτη Λέρου στους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στην ορθή Πίστη και Ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως αυτή σαφώς διαφυλάσσεται υπό της Μητρός Εκκλησίας

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, μετά πλειάδος ιερέων και ιεροδιακόνου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς προσκυνητές περί της σημαντικής εορτής του Αγίου Αθανασίου, του «Στύλου της Ορθοδοξίας» και υπερασπιστή του ορθοδόξου δόγματος έναντι των κακοδοξιών του αιρετικού Αρείου και των οπαδών του, που ως λύκοι πολέμησαν την Εκκλησία, και ο Μέγας Αθανάσιος με σθένος και ζήλο κατατρόπωσε αυτούς.

Ο Μητροπολίτης  συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Σωτήριο Πράσινο, τους Ιεροψάλτες, καθώς και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την επιτυχή διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του COVID-19.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δώρισε ως ευλογία σε όλους τους πιστούς κομποσκοίνια, τα οποία πρόσφεραν στην εκκλησία επί τον σκοπό αυτόν, ευλαβέστατες γυναίκες.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την παρουσία ιερέων και ιεροδιακόνου, κήρυξε δε τον θείο Λόγο και ευχήθηκε στους πιστούς, η Αγία και Ζωαρχική Τριάδα, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου, να τους χαρίζει υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να παραμείνουν πιστοί στην ορθή Πίστη και Ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας όπως αυτή σαφώς διαφυλάσσεται υπό της Μητρός Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε αναγνώστη του ναού τον κ. Ηλία Κουρσιώτη, ιεροψάλτη, έγγαμο και πατέρα μιας θυγατέρας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον εφημέριο του ιερού ναού π. Σωτήριο Πράσινο «Οικονόμο», απένειμε δε το τιμητικό τούτο οφίκιο στον π. Σωτήριο, όπως ο ίδιος δήλωσε, εξυμνώντας το πνευματικό και κοινωνικό έργο του στην ενορία του Αγίου Αθανασίου, αλλά και την υιική διάθεσή του να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Σεβασμιωτάτου, να βρεθεί δίπλα του και να στηρίξει την Ιερά Μητρόπολη σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το νησί μας.  Ευχαρίστησε δε τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για την αγαθή προαίρεσή του και την στήριξή του στην προσπάθεια αυτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων