14/09/2022 14/09/2022 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα νησιά της Μητροπόλεως Λέρου. Το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, παρουσία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 13:04

Λιτάνευση τμήματος του Τιμίου Ξύλου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Λέρο

Διαδώστε:
Λιτάνευση τμήματος του Τιμίου Ξύλου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Λέρο

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα νησιά της Μητροπόλεως Λέρου. Το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, παρουσία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση μικρού τμήματος του Τιμίου Ξύλου, φυλασσομένου στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, και της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στους δρόμους της πόλης του Πλατάνου, την οποία έφεραν στους ώμους οπλίτες του 588ΤΕ Λέρου. Της πομπής προηγείτο η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου παιανίζοντας κατάλληλα εμβατήρια.

Έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου έλαβε χώρα η καθιερωμένη δέησις, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και με ευλάβεια κλήρος, τοπικές αρχές και ευσεβής λαός έκλειναν γόνυ προς της θαυματουργού εικόνας του Τιμίου Σταυρού.

Στην Κάλυμνο

Μέσα σε κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανέμορφο και γραφικό εορτάζον εξωκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στα «Θέρμα» Καλύμνου, παρουσία πλήθους πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων