27/06/2021 27/06/2021 Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, καθώς και η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, ιδρυτού της Ιεράς Μονής. Ως γνωστό στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας η μνήμη του Οσίου Σάββα τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όμως, λόγω του αυστηρού lockdown που επικρατούσε στη νήσο...
27 Ιουνίου, 2021 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 13:42

Ο Εορτασμός των Αγίων Πάντων και του Οσίου Σάββα στη Κάλυμνο

Διαδώστε:
Ο Εορτασμός των Αγίων Πάντων και του Οσίου Σάββα στη Κάλυμνο

Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, καθώς και η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, ιδρυτού της Ιεράς Μονής. Ως γνωστό στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας η μνήμη του Οσίου Σάββα τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όμως, λόγω του αυστηρού lockdown που επικρατούσε στη νήσο Κάλυμνο, με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεορτάστηκε φέτος, όπως και πέρυσι, με την εορτή των Αγίων Πάντων.

Το εσπέρας του Σαββάτου 26-6-2021, ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσίου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου και των Αρχών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Νικόλαος Μαμάκας «Αλήθεια FM», Μ.Μέρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων