28/12/2020 28/12/2020 Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου εορτάστηκε ο Άγιος κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα στη Λέρο το πρωΐ της Κυριακής 27/12, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 22:00

Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μητρόπολη Λέρου

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου εορτάστηκε ο Άγιος κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα στη Λέρο το πρωΐ της Κυριακής 27/12, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου αιδεσιμωτάτου π. Νικοδήμου, και του ιεροδιακόνου π.Γεωργίου. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο ιεροψάλτης Ισίδωρος Λιβανός. 

Στην Κάλυμνο το απόγευμα του Σαββάτου 26/12, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Καλύμνου, κεκλεισμένων των θυρών, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής 27/12, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στεφάνου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, υπό του εφημερίου π. Σάββα Μουζουράκη.

Επίσης, την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος εόρτασε τα Ονομαστήριά του. Ο Θεοφιλέστατος είναι βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου. 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Φώτογραφία: Ο Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων