02/01/2021 02/01/2021 Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος ενημέρωσε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την επικρατούσα κατάσταση στο νησί της Καλύμνου με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα ειδικά μέτρα που έλαβε η Πολιτική Προστασία και οι αρμόδιες υγιειονομικές επιτροπές.  Ο Παναγιώτατος αμέσως...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 12:15

Ο Παναγιώτατος στέκεται δίπλα στο λαό της Καλύμνου

Διαδώστε:
Ο Παναγιώτατος στέκεται δίπλα στο λαό της Καλύμνου

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος ενημέρωσε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την επικρατούσα κατάσταση στο νησί της Καλύμνου με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα ειδικά μέτρα που έλαβε η Πολιτική Προστασία και οι αρμόδιες υγιειονομικές επιτροπές. 

Ο Παναγιώτατος αμέσως εξέφρασε την συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας στον λαό της Καλύμνου και ευχήθηκε να παρέλθει η πανδημία και να επανέλθει η κανονικότητα.

Δείτε το γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου: 

Δείτε την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου στον Παναγιώτατο για να Τον ενημερώσει για την κατάσταση της Καλύμνου :

 

Υπενθυμίζεται ότι  χωρίς την δυνατότητα να εκκλησιαστούν είναι οι πιστοί στην Κάλυμνο μετά την έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας με την οποία το νησί της Καλύμνου εισήλθε σε αυστηρό εγκλεισμό με επιπλέον περιοριστικά μέτρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο νησί, από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΠΕ Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι κορωνοϊού Covid-19, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων του νησιού, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων