13/06/2019 13/06/2019 Με την παρουσία του ιερού κλήρου και πολυπληθούς ακροατηρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019, στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Λέρου. Ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, και υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Ραδιοφώνου της τοπικής Εκκλησίας. Ο...
13 Ιουνίου, 2019 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 13:29

Ομιλία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Λέρου

Διαδώστε:
Ομιλία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Λέρου

Με την παρουσία του ιερού κλήρου και πολυπληθούς ακροατηρίου, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019, στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Λέρου.

Ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, και υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Ραδιοφώνου της τοπικής Εκκλησίας.

Ο π. Σπυρίδων ανέλυσε το επίκαιρο θέμα: «Τι σημαίνει πατέρας, τι σημαίνει μητέρα».

Τον ομιλητή προλόγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πατέρα Σπυρίδωνα για την ανταπόκρισή του να επισκεφθεί τα νησιά της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της ομιλίας ο π. Σπυρίδων παρουσίασε ένα ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό από την ζωή του γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Ο γέροντας Εφραίμ ήταν ένας απλοϊκός άνθρωπος, ο οποίος όμως με την ησυχαστική του παιδεία και τη νοερά εργασία, έφθασε σε υψηλά πνευματικά επίπεδα. Γέμισε η ψυχοσωματική του ολότητα, το «είναι» του, με το πλήρωμα της θεότητας που κατοίκησε μέσα του και έτσι κατόρθωσε απ’ αυτή τη ζωή να γίνει μέτοχος της άχτιστης δόξας του Θεού. Ο πατήρ Εφραίμ με την υπακοή, την άσκηση, την αδιάκοπη προσευχή με άφθονα δάκρυα, με καθαγνισμένες τις αισθήσεις, με γαλήνιο νου και καθαρά την καρδία ελάμβανε Χάρη και γνώσεως φωτισμό.

Στο τέλος, το ακροατήριο είχε την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσει τεμάχιο της καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το οποίο έφερε μαζί του ο π. Σπυρίδων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων