22/11/2022 22/11/2022 Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ετελέσθη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου  και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της Καλύμνου. Από τις πολιτικές Αρχές παρέστησαν ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Ζωΐδης και Ρένα Μαγκάκη,...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 21:43

Σε Λέρο και Κάλυμνο τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Σε Λέρο και Κάλυμνο τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ετελέσθη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου  και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της Καλύμνου.

Από τις πολιτικές Αρχές παρέστησαν ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι αντιδήμαρχοι Παντελής Ζωΐδης και Ρένα Μαγκάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός.

Παραβρέθηκε ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Ανχης(ΠΖ) Αθανάσιος Κωστάκος με αξιωματικούς και στελέχη του Συντάγματος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης, εκπρόσωπος του ΑΤ Καλύμνου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Υποπυραγός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, και ο Πρόεδρος των εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος.


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λοχαγός Πυροβολικού Κωνσταντίνος Λαμπρούσης, αναφερόμενος στη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της τεράστιας προσφοράς τους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.
Μετά την Δοξολογία, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές καί Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.

Στη Λέρο
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο παρεκκλήσι του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Το πρωί της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία όλων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, εκπαιδευτικών, αρκετών γονέων και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τονίζοντας την τεράστια σημασία της αγάπης προς τον πλησίον.

Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, με την συμμετοχή των ιερέων της νήσου. Στο τέλος της Δοξολογίας όλοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.


Μετά το πέρας της Δοξολογίας, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο μνημείο πεσόντων Ιερολοχιτών, στον λιμένα του Λακκιού, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του 588ΤΕ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων