25/12/2020 25/12/2020 Μία από τις σημαντικότερες εορτές της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, εορτάσθηκαν με κατάνυξη στα νησιά της Μητροπόλεώς Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας. Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, νωρίς το πρωί, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα. Οι Ιεροί Ναοί άνοιξαν τις πόρτες τους και λειτούργησαν ύστερα από ενάμιση μήνα με τη συμμετοχή πιστών,...
25 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2020 - 21:57

Τα Κάλαντα στον Μητροπολίτη με συνοδεία φλογέρας

Διαδώστε:
Τα Κάλαντα στον Μητροπολίτη με συνοδεία φλογέρας

Μία από τις σημαντικότερες εορτές της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, εορτάσθηκαν με κατάνυξη στα νησιά της Μητροπόλεώς Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας.

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, νωρίς το πρωί, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα.

Οι Ιεροί Ναοί άνοιξαν τις πόρτες τους και λειτούργησαν ύστερα από ενάμιση μήνα με τη συμμετοχή πιστών, αλλά και με την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος λειτούργησε την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Νικολάου και του ιεροδιακόνου π.Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου κ.Μ.Κόλλια, του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ.Ι.Θεμέλαρου και του προβλεπόμενου αριθμού πιστών, οι οποίοι στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν κατανυκτικά ο μουσικολογιώτατος Ελευθέριος Χατζηλάρης, και οι ιεροψάλτες Ιωάννης Γκιουζέππος, Άγγελος Αγγελίδης και Ιωάννης Χατζηλάρης.

 

 

Ο γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Γεώργιος Χρυσούλης, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απηύθυνε «εόρτιες εγκάρδιες Πατριαρχικές ευχές επι τη μητροπόλει των εορτών».

 

 

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλο το εκκλησίασμα, και προέτρεψε πάντας να τηρούν το Νόμο, να προσέχουν, να φορούν την προστατευτική μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις, και να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να βγούμε όλοι απ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, δύσκολη και για την Εκκλησία και για τους πιστούς, όμως οφείλουμε ως σώμα της εκκλησίας να εφαρμόσουμε τις συστάσεις της ιατρικής επιστήμης και της Πολιτείας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με ευθύνη του εφημερίου, ενορίτισσες και ενορίτες, μικροί και μεγάλοι, έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη και το εκκλησίασμα και μάλιστα με συνοδεία φλογέρας που έπαιζε ο εφημέριος του Ναού! Ήταν όντως μία χαρούμενη γιορτινή νότα μέσα στην συννεφιά της φετινής χρονιάς, μιας και η πανδημία δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων