05/07/2022 06/07/2022 Στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Λήμνο πλωτή έκθεση ιστορικών κειμηλίων με τον τίτλο «Επανασύσταση 21», με τη συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Ερεύνας και παράδοσης» και της...
05 Ιουλίου, 2022 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 0:45

Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην πλωτή έκθεση κειμηλίων «Επανασύσταση 21»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην πλωτή έκθεση κειμηλίων «Επανασύσταση 21»

Στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Λήμνο πλωτή έκθεση ιστορικών κειμηλίων με τον τίτλο «Επανασύσταση 21», με τη συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Ερεύνας και παράδοσης» και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε με τη συνοδεία του, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Μάνια», ιδιοκτησίας του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ», το οποίο φιλοξενεί την έκθεση και ξεναγήθηκε από την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρα Κουκίου. Μεταξύ των εκθεμάτων ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας κειμήλια ήταν οι ναυτικές σημαίες της Ύδρας, των Σπετσών και των Ψαρών, καθώς σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και η κυανόλευκη των δυνάμεων της ξηράς από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που συνδέονται με τον Ναυτικό αγώνα του ’21.

Αμέσως μετά την ξενάγηση ο Πρόεδρος της «TSAKOS GROUP OF COMPANIES» Καπετάνιος κ. Παναγιώτης Τσάκος υποδέχθηκε ένθερμα τον Σεβασμιώτατο και για αρκετή ώρα ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με την παρουσία του Επάρχου Λήμνου κ. Άγγελου Βλατά – Λαμπρινού, της διακεκριμένης Πανεπιστημιακής Ιστορικού κ. Μαρίας Ευθυμίου, της αναπληρώτριας Δ/ντριας του Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρας Κουκίου και του Ναυάρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Κατάγα.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων υπογράμμισε την σημαντικότητα της επετειακής παρουσίασης των ιστορικών εκθεμάτων στο ακριτικό νησί, αποτυπώνοντας και γραπτώς στο Βιβλίο επισκεπτών τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά του, τόσο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και για το σύνολο του κοινωνικού και εθνικού έργου, που έχει αναπτύξει ο Χίος ευπατρίδης.

Η εξαιρετική συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με προσφωνήσεις αμοιβαίων συναισθημάτων σεβασμού και εκτιμήσεως που δημιουργήθηκαν, αλλά και με την απονομή του αναμνηστικού μεταλλίου της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία εκ μέρους του Προέδρου στον Μητροπολίτη Λήμνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων